‘Suikast istihbaratı vardı ancak ciddiye alınmadı’

İran Ulusal Güvenlik Sekreteri Ali Şemhani, ülkedeki emniyet güçlerinin nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’ye suikast düzenleneceğine dair istihbarat bilgisine sahip olduğunu fakat ciddiye almadıklarını söyledi.

‘Suikast istihbaratı vardı ancak ciddiye alınmadı’

İran’da nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’ye suikast konusunda güvenlik zaafiyeti tartışmaları sürerken İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani’den dikkat çeken açıklama geldi.

“Suikast istihbaratı ciddiye alınmadı”

Nükleer bilimci Fahrizade’nin cenaze töreni sırasında İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Şemhani, “20 yıldan bu yana düşman onu şehit etmenin peşindeydi. Bu zamana kadar başarısız oldular. İran istihbarat birimleri hassasiyetle Fahrizade’ye yönelik bir saldırı olacağı ihtimalini ve olay mahallini öngörmüşlerdi. Fahrizade hakkında 20 yıldan bu yana tekraren birçok suikast istihbaratı olması nedeniyle maalesef gerekli ciddiyet gösterilmemiş ve bu sefer onlar başarılı olmuşlardır” dedi.

Uzaktan planlı saldırı

Saldırının insan olmaksızın, uzaktan elektronik sistemler kullanılarak son derece karmaşık bir yöntemle gerçekleştirildiğini aktaran Şemhani, “Bazı ipuçları var. Bu operasyonu planlayanın geçmişi nedir, kimdir tespit edilmiştir. Kesinlikle Halkın Münafıkları Mücahitleri örgütünün bu işte rolü var ve kesinlikle bu cinayetin arkasında Siyonist rejim ile İsrai İstihbarat Servisi MOSSAD var” ifadelerini kullandı.

İran’ın nükleer programının kilit isimlerinden Fahrizade, cuma günü, Tahran’ın Demavend ilçesine bağlı Abserd bölgesinde aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X