Şükrü Şankaya kurduğu okulda özel programda anıldı 

Yeşim Tekstil kurucularından Merhum Şükrü Şankaya, vefatının 14. yılında kabri başında ve eğitim dünyasına armağan ettiği Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen özel programda anıldı.

Şükrü Şankaya kurduğu okulda özel programda anıldı 

Başarılı sanayici kimliğinin yanı sıra spor-eğitim dünyasına yaptığı katkı, hayırsever kişiliği ve örnek aile yaşantısı ile de öne çıkan merhum Şükrü Şankaya, vefatının 14. yılında Ahmetpaşa Mezarlığı’ndaki kabri başında  anılırken, yaptırdığı Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde de bir tören düzenlendi.

Okulun yenilenen bilgisayar laboratuvarının ve giriş bölümünün açılışının da yapıldığı programa, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, mernumun oğlu Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, gelini Esra Şankaya, torunu Selim Şankaya, kızı Nergis Şankaya Kotevoğlu ve kardeşi Kadir Şankaya ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

3856762-toplu0141.jpg
 
“HER ALANDA ÖRNEK ALINDI”…

Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, törende yaptığı konuşmada, babası Şükrü Şankaya’yı hayatının her alanında örnek aldığını belirterek, onun oğlu olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi. Bugün kendisinin adını ve fikirlerini, firmalarında attıkları her adımda ve başka alanlarda da görmenin mümkün olduğunun altını çizen Şankaya, babasının hayattayken de vurguladığı gibi sanayicilerin ekonomiye yaptığı katkının son derece önem teşkil ettiğini ancak eğitime yapılacak katkının ondan da önemli olduğunu kaydetti. Şankaya, “Babam, yarınları en doğru şekilde şekillendirebilmek adına üzerine düşen görevi her zaman yapmaya gayret gösterdi” ifadelerini kullandı.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Şükrü Şankaya’nın adını taşıyan biri Panayır Şükrü Şankaya İlkokulu olmak üzere iki eğitim kurumu bulunduğunu dile getiren Şenol Şankaya şu bilgileri verdi: ”TEV Şükrü Şankaya Eğitim Burs Fonumuz ile birlikte çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Bunlara bir de 31 yıldır faaliyet gösteren Yeşim Kreşi eklendiğinde, kreşten üniversiteye kadar eğitimin her aşamasında var olduğumuzu söyleyebiliriz. Bir diğer eğitim kurumumuz olan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu programla, onun sonsuz hatırasını bir kez daha canlı tutmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Gençlerimize çok daha güzel bir gelecek kazandırmak adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya bundan sonra da gayret göstereceğiz.” 

341.jpg

OKUL MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR

Okul Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü, ”Ülkemizi çağdaş uygarlığın önemli bir unsuru haline getirmek için eğitimde kaliteyi artırma çabamızda, bizi yalnız bırakmayan, destekleriyle her zaman yanımızda olan Yeşim Tekstil CEO’su hayırsever iş insanı Şenol Şankaya’ya, tüm Şankaya ailesine ve Yeşim Tekstil çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, her zaman yanımızda olan İl ve İlçe milli eğitim müdürlerimize de teşekkür ediyoruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger de, Şükrü Şankaya ismini ilk kez çocukluk yıllarında duyduğunu ifade ederek, “Bazen Bursaspor’la, bazen toplum hayatında yaptığı bir etkinlikte, bazen de şehir dinamiklerini bir hayır işi etrafında bir araya getirmesi sırasında kendisine tanık oldum. Kendisi hayırsever ve iyilik sahibi bir insandı. Burada eğitim gören gençlerimiz, Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olacaklar. Bu gelişime yıllar önce yaptığı eğitim yatırımı ile katkı koyan bir insanı hayırla anıyoruz” şeklinde konuştu.

OKULUN YENİLENEN BÖLÜMLERİ DE AÇILDI

Şükrü Şankaya tarafından yaptırılan okulun yenilenen bilgisayar laboratuvarı ile giriş bölümünün açılışı yapıldı. 1996 yılından bu yana hizmet veren okul; 28 derslik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarı, müzik, görsel sanatlar ve inovasyon atölyeleri, kütüphane, spor salonu ve çok amaçlı salonuyla kaliteli bir eğitim öğretim imkânı sunuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X