Süleyman Şah Türbesi’nin yapımı sürüyor

Suriye Eşmesi’nde yapımına başlanan Süleyman Şah Türbesi’nde çalışmalar devam ediyor. Türbe inşaatında 82 asker görev yapıyor.

Süleyman Şah Türbesi’nin yapımı sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şah Fırat Operasyonu’nun ardından Suriye Eşmesi’nde yapımına başlanan, 4 metre uzunluğunda, 8×10 metre genişliğinde ve kubbeli olarak yapılması planlanan türbenin inşaatı sürüyor. 

 

Bölgede görev yapan gazetecilere, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün girişimiyle, 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Merkezi’nde oluşturulan geçici türbenin karakol dışından görüntülenmesine izin verildi. Daha sonra askeri araçlara alınan çok sayıdaki basın mensubu, ilk olarak Bilecik ilçesine bağlı Eşme Mahallesi’ne getirildi. 

 

Sınırdaki mayınlı arazinin temizlenmesinin ardından iş makineleriyle açılan yol üzerinden Suriye Eşmesi’ne ulaşan gazeteciler, kendilerine ayrılan bölümden, Süleyman Şah Türbesi’ndeki çalışmaları görüntüledi. 

 

Türkiye sınırından Suriye Eşmesi’ndeki tel örgülere kadar 210 metrelik alanda ise güvenlik tedbirleri dikkat çekiyor. Yaklaşık 10 dönüm alan üzerine yapılması planlanan türbe yapım çalışmalarında, 82 askeri personel görev yapıyor. 22 iş makinesinin çalıştığı alanda 5 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcı konuşlanmış durumda. 

 

Alanda ayrıca 2 Türk bayrağı göndere çekili vaziyette bulunuyor. 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla uluslararası antlaşmalarla Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetler, Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyü’ne taşınmak üzere yurda getirilmişti.

 

Emanetler, geçici olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 8. Hudut Bölük Komutanlığı’ndaki bir binada oluşturulan türbede muhafaza altına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X