Süleyman Şah Türbesi’nin yeni planı hazır

Suriye Eşmesi’ne yapılacak Süleyman Şah Türbesi’nin yeni planı hazırlandı.

Süleyman Şah Türbesi’nin yeni planı hazır

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Suriye Eşmesi’nde yapılacak geçici yerleşkeye ilişkin fotoğraf ve video paylaştı.

 

Görsellere göre, Suriye Eşmesi’nde yapılacak, 4 metre uzunluğunda, 8×10 metre genişliğinde ve kubbeli olarak inşa edilecek olan yeni türbesinin önünde büyük bir bayrak direği bulunacak. 

 

Her cephesinde pencere olan türbenin, önünde geniş bir kapısı  bulunacak. Türbeye uzun bir yoldan geçilerek girilecek. Türbenin etrafına yeşil alanlardan oluşan çevre düzenlemesi yapılacak.

 

Tasarım aşamasında olan yapıyla ilgili tüm çalışmaların TSK tarafından yürütüleceği ifade edildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla uluslararası antlaşmalarla Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetler, Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyü’ne taşınmak üzere yurda getirilmişti.

 

Emanetler, geçici olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığı’ndaki bir binada oluşturulan türbede muhafaza altına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X