Sünger Bob’un yaratıcısı hayatını kaybetti!

Türkiye’de de yayınlanan ‘Sünger Bob’ çizgi filminin yaratıcısı Stephen Hillenburg, 57 yaşında hayatını kaybetti.

Sünger Bob’un yaratıcısı hayatını kaybetti!

Türkiye’de de yayınlanan ‘Sünger Bob’ çizgi filminin yaratıcısı Stephen Hillenburg, 57 yaşında hayatını kaybetti. Hillenburg’un ölüm nedeninin, geçen yıl yakalandığını duyurduğu motor nöron hastalığı ALS olduğu belirtildi.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Dünya çapında oldukça popüler olan çizgi filmi yayınlayan kanaldan yapılan açıklamada, “Bugün Hillenburg’un hayatı ve eserlerine hürmet için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz” ifadesi yer aldı. 1999’dan bu yana 200 bölümden fazla yayınlanan ‘Sünger Bob’, Hillenburg’un yönetmenliğinde 2004’te sinemeya uyarlandı, ayrıca Broadway’de sahnelendi. Müzikal bu yılın başında Tony Ödülü’ne değer görüldü.

STEPHEN HILLENBURG KİMDİR?

15 Mayıs 1960 yılında doğmuş olan Stephen Hillenburg aynı zamanda sünger bob’un yaratıcısıdır.1979 yılından beri 15 filmde rol aldı. 2000 yılından beri 5 seslendirme yaptı. En son filmi Sponge Bob Kabuk Şehir’dir. 2008’de yeni filmi çıktı. Ayrıca 2001 Oskar ödüllerinde (En popüler çizgi film yaratıcısı) (Sponge Bob) ödülünü aldı. Kariyerini Sponge Bob çizgi filmiyle geliştirdi. Yine çok başarılı bir çizgifilm serisi olan Rocko’s Modern Life da Stephen Hillenburg’un kariyerindeki önemli işlerden birisidir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X