Sürekli kazanan olmalıyız

Yalçın Koşukavak, futbolculara işlemeye çalıştığı sistemi açıkladı.

Sürekli kazanan olmalıyız

ERKAN SAĞLIK

Oyun felsefesinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Yalçın Hoca, ‘Yalnız, bu demek değildir ki, sürekli birinci bölgeden paslı oynayacağım. Her maçın hikayesi başka’ dedi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, TFF 1. Lig’in henüz tam manasıyla kendini ifade etmediğini söyledi. Şampiyonluğa oynayacak bir takımın, topla daha fazla oynama mecburiyetinin bulunduğunu belirten Koşukavak, ‘Skor bizdeyken yerleştik alana, savunma yaptık, birileri çok hoşnut oldu ama şampiyonluğa oynayacak bir takımsak, topla oynama mecburiyetimiz var. Şampiyonluğa oynayacak takım topa sahip olur’ dedi.

İKİSİNİ DE YAPALIM

spanya ekiplerinden Atletico Madrid örneğini veren Yalçın Hoca, ‘Onlar da savunma yapmıyor aslında, hücum etmek için savunma yapıyor. O yüzden oynamamamız gerekiyor, oynamamız için de o duygu kontrolünü sağlayacak deneyimli oyunculara ihtiyaç var. Öyle bir durum oldu ki; hoca gençleri mi oynatacak deneyimlileri mi? Siz o zaman karar verin, şampiyonluğa mı oynayacağız, oyuncu yetiştirmeye mi çalışacağız, yoksa ikisini birden mi yapalım? İkisini birden yapma taraftarıyım” diye konuştu.

ÇAĞLAR STOPER GİBİ OYNADI

Kaleci Çağlar’ı Fenerbahçe maçında stoper gibi oynattığını kaydeden Koşukavak, sözlerine şöyle devam etti: ‘Çağlar, iki stoperin arasına çıktı oynadı. Bunlar zaman zaman yapılması gereken şeyler. Oyun felsefemden vazgeçmeyeceğimi söyledim. Bu demek değildir ki, sürekli birinci bölgeden paslı oynayacağım. Her maçın hikayesi başka. Amaç kazanmak ve sürekli kazanan olmak. Bu ligi bir kere oyuncular anlamında kabullenmek gerekiyor. Bizim takımın da öyle bir kadrosu var.’

7-8 TAKIM YARIŞTA OLUR

‘Bizim transfer yaptığımız oyuncular da ilk defa bu ligde oynayacak. Sedat Dursun 3. Lig’de oynamış sadece ve orta saha. Ben onu stoper oynattım, sağ olsun cansiperane mücadele etti. Sol bek kökenli Rüştü Hanlı, Adana Demirspor’a gitti, oynamadı. Geçen sene küme düşen Elazığ’a gitti, oynamadı. Şimdi ondan da bir şey yaptık, sol stoper oynatıyoruz. Ama bu lig öyle değil. 8. haftadan sonra çok şey değişir. Akhisarspor maçını kazandık ama bizi aldatmaması gerekiyor. 7-8 takım şampiyonluk yarışında olur.’

***

Ali Akman’ı yedirmem

Bursaspor’un yeni transferlerinden Yevhen Seleznov’un biraz kilo fazlasının olduğunu belirten Koşukavak, deneyimli oyuncunun çok istekli çalıştığını ve futbolu özlediğini söyledi. Yalçın Hoca, U18 Milli Takım formasıyla Litvanya ağlarına 3 gol bırakan Ali Akman için de, ‘İnsanlara da taşıyamayacağı yükü vermek istemiyorum. Şimdi Ali Akman 3 tane gol atıyor, iyi ama orası 16 yaş kategorisi. Burada stoper, 35 yaşında. Ali Akman’ı kurda kuşa yem etmem’ yorumunu yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X