Suriye için liderler zirvesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya, Fransa, Türkiye ve Rusya’nın, Suriye’ye ilişkin bir toplantı yapmalarının anlamlı olabileceğini söyledi.

Suriye için liderler zirvesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Karadağ Başbakanı Dusko Markovic ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

Merkel, ‘Sonbaharda Suriye’deki durumla ilgili Rusya, Fransa, Türkiye ve Almanya’nın bir toplantı yapacaklarının konuşulduğu, bu toplantının anlamlı olup olmayacağına’ ilişkin soru üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Merkel, Suriye konusunda ‘Astana süreci’ ve ‘Small Group’ olarak iki format bulunduğunu, iki formatın da BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile yakın bir şekilde çalıştığını kaydetti. Merkel, ‘Yine de Almanya, Fransa, Türkiye ve Rusya arasındaki bir buluşma anlamlı olabilir. Bunun iyi hazırlanmış olması lazım’ diye konuştu.

PUTİN İLE GÖRÜŞECEK…

Bundan dolayı böyle bir buluşma için bir tarih bulunmadığını ifade eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, danışmanların yer alacağı hazırlık toplantısı yapılması konusunda çalışacağını, daha sonra liderlerin katıldığı buluşmanın anlamlı olup olmayacağına karar vereceklerini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün yapacağı görüşmede bu konunun gündemde olacağını aktaran Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde de Suriye’deki durumu görüştüğünü söyledi. 

RUSYA İLE İYİ  İLİŞKİLER İSTİYORUZ…

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Putin ile bugün bir çalışma toplantısı yapacağını belirterek, ‘Rusya ile iyi ilişkiler istiyoruz’ dedi. Ukrayna’dan Suriye’ye ve ekonomik alandaki iş birliğine kadar meşgul oldukları pek çok sorunun Rusya ile sürekli diyalogda olmayı gerekli kıldığını dile getiren Merkel, ‘Bu diyaloğu yarın sürdüreceğim.’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X