Suriye’de 48 sivil kurşuna dizilerek öldürüldü

Suriye’de Esed güçlerinin, Halep’in kuzeyindeki Hardetennin köyünden çekilmeden önce 48 sivili kurşuna dizerek öldürdüğü bildirildi.

Suriye’de 48 sivil kurşuna dizilerek öldürüldü

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, Suriye ordusuna bağlı birliklerin Halep’in kuzeyindeki Rityan beldesine bağlı Hardetennin köyünden çekilmeden önce, aralarında kadın ve çocuklarınd a bulunduğu 48 sivili kurşuna dizerek infaz ettiği belirtildi.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep’in kuzeyinde rejim güçleriyle silahlı muhalifler arasında çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Çatışmalarda muhaliflerin, Esed güçlerine büyük zayiat verdirdiğini ifade eden Sultan, “Şam yönetimine bağlı güçler ile Hizbullah milisleri kentin kuzeyinden sivillere zarar vererek çekiliyor. Hardetennin köyünden rejim güçleri çekilirken 48 sivili infaz ederek tarım alanlarına attı” dedi.

10 kişi öldü

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, başkent Şam’ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Arbin beldesine düzenlediği saldırılarda da 10 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin beldedeki sağlık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, savaş uçağı, muhaliflerin kontrolünde olan beldedeki yerleşim birimini hedef aldı. Bombardımanda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Saldırıda bazı binalar yıkılırken, halk ve sivil savunma ekipleri, enkazdaki yangına rağmen iki kişiyi yaralı olarak çıkarmayı başardı. Balyoz, su kovası gibi basit aletlerle ve teknik donanım olmadan yapılan arama kurtarma çalışmalarında, yangın nedeniyle zor anlar yaşandı.

Yoğun dumandan zehirlenmemeleri için enkaz altında ulaşılan yaralılara hortumlarla temiz hava takviyesi yapıldı. Yaralılar daha sonra bölgedeki sahra hastanesine kaldırıldı.

Hava saldırısında aile fertlerini kaybeden Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıların, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini vurgulayarak, “Biz Muhammed’in ümmetindeniz, payımıza Allah düştü, Beşşar’ın payına ise şeytan” dedi.

Rejimin bölgeyi her gün bombaladığını aktaran Ebu Muhammed, şunları kaydetti:

“Her gün evlatlarımızı enkaz altından çıkartıyoruz. Ey Beşşar, Şii hilali bu bölgede tamamlanmayacaktır. Ey Şam halkı, biz Muhammed’in ümmetiyiz, Esed’in bize ne yaptığını görüyorsunuz. Esed bombardımanı bizi yıldıramaz. Zilletle yaşamaktansa izzetle ölmeyi tercih ediyoruz. Biz koyun değiliz ki bu zulüm koyuna dahi yapılamaz.” 

30 rejim askeri öldürüldü 

Öte yandan, Suriye’de Şam Cephesi’ne (El-Cephetu’ş Şamiyye) bağlı birliklerin, Halep’in Hardetennin köyüne düzenlediği operasyonda, 30 rejim askerini öldürdüğü, 9 askeri de esir aldığı bildirildi.

Cephe’nin basın sorumlularından Salih Anadani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin, kentin kuzeyinde yer alan ve birkaç gün önce rejimin kontrolüne geçen Hardetennin köyüne hafif silah ve doçkalarla operasyon düzenlediğini söyledi.

Operasyonda, 30 rejim askerinin yaşamını yitirdiğini ve 9 askerin de esir alındığını aktaran Anadani, “Rejim güçleri, köyü terk etmeden önce toplu katliam yaptı” dedi.

Birkaç günden bu yanan Haredetenin köyünü ve çevresinde yaşanan çatışmalarda köyün kontrolünün tekrar muhaliflere geçtiğini vurgulayan Anadani, “Köyün muhaliflerin eline geçmesinden sonra orduya ait helikopterler, varil bombaları attı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X