Suriye’de ateşkes yürürlüğe girdi

Suriye’de Kurban Bayramı’nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes anlaşması uygulamaya konuldu.

Suriye’de ateşkes yürürlüğe girdi

Kurban Bayramı’nda Suriye’de çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusyaarasında varılan ateşkes anlaşması uygulamaya konuldu.

Geçen cuma İsviçre’nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya göre, ateşkes Suriye yerel saatiyle 18.45’te yürürlüğe girdi.

Rejim yanlısı medyada, Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı yer alırken, muhalefetten henüz anlaşmayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

18 EYLÜL’E KADAR…

Suriye rejiminin, Kurban Bayramı’nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkesi, 18 Eylül’e kadar tüm ülkede uygulayacağı bildirildi.

Suriye’de rejime bağlı ordunun, ülkenin resmi ajansı SANA’da yer alan açıklamasında, “Ateşkes, silahlı gruplar tarafından yapılan herhangi bir ihlale cevap verilme hakkını korumakla birlikle 12.09.2016 günü saat 19.00’dan itibaren 18.09.2016 tarihi ve saat 23.59’a kadar tüm ülkede uygulanacak.” ifadesine yer verildi.

Muhalifler ateşkesle ilgili bir açıklama yapmazken, yerel kaynaklar, muhaliflerin bazı çekinceler bulunmasına rağmen, ateşkesin kabul edildiğine dair bir değerlendirme niyeti taşıdığını aktardı.

Bu çekinceler arasında ateşkesin uygulanması konusunda herhangi bir güvence verilmemesi gibi noktalar olduğu vurgulandı.

Suriye’de ateşkes sağlandıktan hemen sonra, Esed rejimi İdlib’de muhaliflerin kontrolündeki Maaret Musayrin beldesindeki yerleşim alanına düzenlediği hava saldırısı sonucu ateşkesi ihlal etmişti.

Geçen cuma İsviçre’nin Cenevre kentinde varılan anlaşmaya göre, Suriye’de Kurban Bayramı’nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan ateşkesin yerel saat ile 18.45’te yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X