Suriye’den Münbiç kararına sert tepki

Suriye yönetimi, Türkiye’nin ABD ile anlaşmanın ardından önceki gün Münbiç’in dışında devriye çalışmalarına başlaması hakkında sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye ve ABD kınandı.

Suriye’den Münbiç kararına sert tepki

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Suriye, Türk ve Amerikan güçlerinin Mühbiç yakınlarına girmesini güçlü bir biçimde kınıyor ve mutlak suretle reddediyor” ifadeleri kullandı. Açıklamada son gelişmelerin ‘devam eden Türk ve Amerikan saldırganlığı bağlamında’ yaşandığı belirtildi. Suriye Dışişleri, Suriye ordusunun ‘ülke topraklarının tamamını özgürleştirmeye kararlı olduğunu’ da belirtti.

Türkiye ile ABD’nin Menbic konusunda bir yol haritası üzerinde anlaştığının açıklanması sonrasında dün, TSK kısa süreli bir devriye gerçekleştirmişti. Sajur Nehri’nin Cerablus tarafında yapılan bu faaliyetin ardından, Pentagon sözcüsü Eric Pahon “Türkiye ile Münbiç yakınlarında eşgüdümlü ancak bağımsız şekilde devriye misyonu yürütüyoruz” demişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X