Suriyeli istihdamına AB’den teşvik projesi

‘Hayata Fırsat Projesi’ kapsamında, 9 ilde yaşayan Türk ve Suriyelilerin kayıtlı şekilde ve daha iyi şartlarda çalışması hedefleniyor.

Suriyeli istihdamına AB’den teşvik projesi

Avrupa Birliğince (AB) finanse edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi iş birliğiyle yürütülen ‘Hayata Fırsat Projesi’ kapsamında, 9 ilde yaşayan Türk ve Suriyelilerin kayıtlı şekilde ve daha iyi şartlarda çalışması hedefleniyor.

AB’DEN 6 AYLIK SGK PRİMİ 

AB’nin 11,6 milyon euro katkısıyla yürütülen, genel koordinasyonunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının üstlendiği proje, Türkiye’deki Suriyeliler ve ev sahibi toplulukları ekonomik ve sosyal olarak güçlendirmek ve dayanıklılıklarını artırmak amacıyla Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Hatay’da uygulanıyor. Projeyle, Suriyeliler ve Türklerin güvensiz koşullarda ve kayıt dışı çalıştırılmasının engellenmesi, çalışma şartlarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi amaçlanıyor. İşverenlere, bu işçileri istihdam ettikleri zaman, çalışma izni ve harç bedellerinin karşılanması ve 6 ay boyunca SGK primlerinin işveren teşviki olarak ödenmesi imkanı sağlanıyor. Bu kapsamda, iş yerlerinde Suriyelileri çalıştıran işverenlere, Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemeleri gereken sigorta primleri 6 ay boyunca teşvik bedeli olarak geri verilirken, çalışma izni ve harç bedelleri gibi diğer prosedürler de ilgili kurumlarca çözüme kavuşturuluyor. Suriyelileri çalıştıran işverenler, teşvik ödemelerinden Türk çalışanları için de yararlanıp istihdam ettiği personelin daha iyi şartlara kavuşmasını sağlıyor. Şu ana kadar 1400 Suriyeli ve 200 Türk çalışanın kayıt altına alınmasını sağlayan, gelecek yıl 31 Temmuz’a kadar sürecek projede, 12 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X