Suriyeli minik Yusuf, annesinin mezarı başında

Suriye’deki iç savaşta eşini kaybettikten sonra 2 yaşındaki oğlu Yusuf ile geldiği Bursa’da, birlikte yaşadığı Köksal Temel tarafından dün 20 bıçak darbesi ile öldürülen 32 yaşındaki Diya Hudra’nın cenazesi kardeşi tarafından alınarak toprağa verildi. Ann

Suriyeli minik Yusuf, annesinin mezarı başında

Suriye’de yaşayan Diya Hudra, ülkesinde çıkan iç savaşta eşini kaybedince oğlu Yusuf’u da yanına alarak kardeşleriyle Bursa’ya geldi. Diya Hudra, daha sonra kardeşi Ahmet Hudra’nın yanında çalıştığı 62 yaşındaki Köksal Temel ile dini nikahlı birlikte yaşamaya başladı. 

 

Merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi’nde oturan ve market işleten Köksal Temel, geçtiğimiz perşembe akşamı saat 19.00 sıralarında, kıskançlık yüzünden tartıştığı Diya Hudra’yı oğlu Yusuf’un gözleri önünde 20 bıçak darbesi ile öldürdü. Minik Yusuf komşular tarafından annesine sarılı halde kanlar içinde bulundu. Olaydan sonra kaçan Köksal Temel aynı gece polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan Temel, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diya Hudra’nın cenazesi ise Bursa’da yaşayan kardeşi tarafından dün alınıp Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

 

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Yuvası’nda koruma altına alınmasına karar verilen minik Yusuf, dün akşam dayısı Ahmet Hudra’nın isteği üzerine kendisine teslim edildi. Olayın şokundan kurtulamayan acılı aile, bugün minik Yusuf’u da yanlarına alarak Diya Hudra’nın mezarını ziyaret etti. Küçük çocuğun annesinin mezarı başında ağladığı görüldü.

 

‘ABLAMI ALMAK İSTEYİNCE 30 BİN LİRA İSTEDİ’

 

Burada açıklama yapan Ahmet Hudra, “Biz altı ay önce Bursa’ya yerleştik. Ben Köksal Temel’in marketinde işe başladım. Ailem ile birlikte onun bulduğu bir eve yerleştik. Bu adam benim ablama talip oldu. Bize yardım edeceğini söyledi. Ablam da onunla imam nikahı ile yaşamaya başladı. İki ay sonra ablamı dövmeye başladı. Beni de işyerinden kovdu. Ablamı almak isteyince benden, ‘Ona 30 bin TL masraf yaptım. Parayı verin’ deyince ortada kaldık. Sonra yorgancıda çalışmaya başladım. Ablamı öldüren sanıktan şikayetciyim. Yusuf’a biz bakacağız” dedi.

 

AİLE BAKAMAZSA KORUMA ALTINA ALINACAK

 

Bu arada Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, annesi öldürülen çocuğu teslim alan dayısının yaşam şartlarının inceleneceğini söyledi. Ailenin geçim sıkıntısı çekmesi ve çocuğa bakamaması halinde alacaklarını belirten yetkililer, “Daha sonra çocuğun bakımını biz üstleneceğiz. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra kendisini koruyucu aileye de verebiliriz, evlatlık da” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X