Suriye’nin kuzeyi Şam’ın kontrolüne 

Washington ve Ankara, Suriye’de Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölge kurulması için görüşmeler yürütürken konuyla ilgili Moskova’dan da kritik açıklamalar geldi. 

Suriye’nin kuzeyi Şam’ın kontrolüne 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD’nin çekilmesi sonrası Suriye hükümetinin ülkenin kuzey kısmındaki bölgeleri tekrar kontrolü altına alacağını söyledi. Kürtlerin ancak Suriye rejiminin kontrolü altında güvende olabileceğini fade eden Rus bakan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Ocak’ta yapacakları zirvede ana gündem maddesinin Suriye olacağını ifade etti.

Lavrov ayrıca,  Fırat’ın doğusunda oluşturulması gündeme gelen güvenli bölgeye ilişkin, ‘Türkiye dahil, Suriye’nin komşuları ve tüm tarafların güvenliğini ve çıkarlarını gözeteceğiz’ ifadelerini kullandı. Söz konusu plana ilişkin sürecin Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sergey Lavrov, ‘Bunların tümüne, Suriye’de rejimin toprak bütünlüğünü en kısa süre içerisinde sağlayacağı çerçeveden bakmak gerekiyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X