Suriye’ye S-300 sevki, Türkiye için tehdit değil’

Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Başkanı Dr. Hasan Oktay, Rusya’dan Suriye’ye S-300 hava savunma füze sisteminin sevkinin bölgedeki güvenliği güçlendireceğini belirtti.

Suriye’ye S-300 sevki, Türkiye için tehdit değil’

Sputnik‘e konuşan Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (KAFKASSAM) Başkanı Oktay, “Suriye’nin S-200 sisteminin değişmesi gerekiyor. Rusya, askeri üslerini daha iyi korumak için oraya S-300 gönderiyor. Bu yüzden her halükarda bu sevk bölgedeki güvenlik düzeyini yükseltecek.

Suriye, hava saldırılarını püskürtebilecek. Suriye’nin toprak bütünlüğünü tanıyan Türkiye açısında bu yararlı olacak. Çünkü Türkiye ve Rusya, Suriye konusunda prensipte anlaşmaya vardı, Türk uçakların güzergâhları Rus tarafında var ve Rusya, hava savunma sistemlerinin kullanımını kontrol edecek. Yani bu, Türk uçakları için tehdit değil” yorumunda bulundu.

‘İSRAİL, BÖLGEDE DAHA DİKKATLİ HAREKET ETMEK ZORUNDA KALACAK’

Bu adımın, İsrail’de ciddi endişelere yol açacağını belirten Oktay, “Rusya ve İsrail arasında doğrudan askeri çatışma riski minimum ama yine de yok sayılmaması gerekiyor. Bu yüzden, olası çatışmadan kaçınmaya çalışacak İsrail, bölgede daha dikkatli hareket etmek zorunda olacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X