Susuz kalmaktan korkuyorlar

Büyükorhan’a bağlı Osmanlar Mahallesi sakinleri özellikle yaz aylarında su sorunu yaşadıklarını ifade ederek, mahalledeki tek çeşmenin kuruması halinde susuz kalmaktan endişe ediyor.

Susuz kalmaktan korkuyorlar

AYDIN KURMUŞ

Büyükorhan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki 28 haneli Osmanlar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, su deposuna su toplanmadığı ve bu nedenle evlerine su gelmediği için su ihtiyaçlarını mahallenin hemen yanı başında bulunan sokak çeşmesinden karşıladıklarını ifade ederek, soruna çözüm bulunmasını istedi. 

KÖYDES Projesi kapsamında 2008 yılında kazılan sondaj kuyusundan gelen su ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Osmanlar Mahallesi Muhtarı Celal Oruç, ‘Ne yazık ki, sondajdan gelen su da kurudu. Şu an kendimizden vazgeçtik, hayvanlarımızı sulamaya su bulamıyoruz.

Hayvanlarımızı sulamaya 3 kilometre mesafede bulunan Ali Ova Çayı’na götürüyoruz. Su ihtiyacımızı mahallemizin tek sokak çeşmesinden sağlıyoruz. Tek çeşmemiz de kurudu kuruyacak. Bu çeşme de kurursa, iyice susuz kalacağız. BUSKİ tankerlerle belirli aralıklarla su getirerek, depoya boşaltıyor. Ancak o da yeterli olmuyor. Yetkililerin bu duruma bir an önce çare bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X