Suudi Arabistan’dan flaş Kabe kararı! Artık cezası var

Suudi Arabistan, ramazanda Mescid-i Haram’a izin belgesi olmadan girenlere para cezası uygulayacak.

Suudi Arabistan’dan flaş Kabe kararı! Artık cezası var

Suudi Arabistan’dan yapılan açıklamada, COVID-19 tedbirleri kapsamında ramazan ayı boyunca Kabe’nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram’a umre veya ziyaret için izinsiz girenlere uygulanacak cezaya ilişkin bilgi verildi.

Ramazan ayı süresince Mescid-i Haram’a izinsiz umre için gelenlere 10 bin riyal, ziyaret için gelenlere ise 1000 riyal para cezası uygulanacak.

Ayrıca, Mescid-i Haram’a izinsiz girişlere para cezası uygulaması ramazan ayı sonrasında da yeni bir duyuruya kadar devam edecek.

Günlük ziyaretçi sayısı umre için 50 bin olacak

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı, 6 Nisan’da COVID-19 tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıklamıştı. Bu kapsamda, Mescid-i Haram’a ramazan boyunca günlük ziyaretçi sayısı umre için 50 bin, namaz kılanlar için de 100 bin kişi kapasitesinde olacağı duyurulmuştu.

Ayrıca, ramazan ayının ilk gününden itibaren umre yapmak veya namaz kılmak için Mescid-i Haram’ı ziyaret edecek kişilerin COVID-19 aşısı yaptırmış olması gerektiği açıklanmıştı.

İzin belgeleri uygulamadan alınacak

Hükümetin salgın önlemleri kapsamında geliştirdiği “Tawakkalna” ile “Eatmarna” isimli elektronik uygulamalarından gerekli izin belgesini alması gerektiği vurgulanmıştı.

Suudi Arabistan, ramazan ayında Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de vakit, cuma ve teravih namazlarının kılınabileceğini, ülkedeki diğer camilerin de salgın tedbirlerine riayet edilerek açık olacağını duyurmuştu.

Aşamalı normalleşme süreci

Geçen yıl salgın nedeniyle Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de teravih namazları cemaatsiz kılınmıştı.

Suudi Arabistan, COVID-19 önlemleri kapsamında verilen yaklaşık 5 aylık aranın ardından 4 Ekim 2020’de ülkede yaşayanlar için umre ziyaretlerini yeniden başlatmıştı.

Kasım 2020’nin başından itibaren ise yurt içi ile yurt dışından umre ve ibadet için gelenlerin kabul edilmeye başlanacağı açıklanmıştı.

AA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X