Suudi Başkonsolos ülkesine döndü! Polis, konsolosun konutunda

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu, bugün saat 17:00’de ülkesine döndü.

Suudi Başkonsolos ülkesine döndü! Polis, konsolosun konutunda

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi Türkiye’den ayrıldı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Uteybi 17.00’deki tarifeli uçakla ülkesine doğru yola çıktı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu konutunda da inceleme yapılması öngörülüyor.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Kaşıkçı, 2 Ekim’de resmi işlemler için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu. 

KONUTTA ARAMA YAPILIYOR

NTV’nin haberine göre, konsoloslukta dün yapılan 9 saati aşkın aramanın ardından bugün konutta da bir arama yapılıyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ‘GİTMEK İSTERSE GİDEBİLİR’ DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili bir soru üzerine, “Suudi Arabistan’ın herhangi bir diplomatı ülkesine gitmek isterse gidebilir, bir kısıtlama yok. Epeyce bir çabadan ve zamandan sonra başsavcılık, uzmanlarla birlikte büyükelçilik binasına girdiler. Dün gece sabah 05:00 gibi çalışmalarını burada tamamladılar. Bugün itibariyle de başkonsolosun rezidansı ve araçlar dahil yine soruşturmalar devam edecektir. Amacımız bellidir. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda kaybolan Kaşıkçı’nın akıbetini öğrenmek, açıklığa kavuşturmak durumundayız. Tüm dünya merak ediyor. Ortada bir can var” diye konuşmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X