Suudiler, üç İslam alimini idam edecek 

Suudi Arabistan’ın ‘terörizmle’ suçladığı tutuklu üç din adamını ramazan ayından sonra idam etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Suudiler, üç İslam alimini idam edecek 

Ülkede 2017 yılında tutuklanan İslam alimi Selman el-Avde, Hatip Avad el-Karni ve dini televizyon program sunucusu Ali el-Ömeri’nin ramazandan sonra idam edileceği öne sürüldü.  ​İki ayrı hükümet kaynağı, Riyad’da özel bir ceza mahkemesinde yargılanan sanıkların belirsiz bir tarihe ertelenen duruşmayı beklediğini ve bu duruşmadan idam kararı çıkar çıkmaz infazın çok geciktirilmeyeceğini öne sürdü.

Bu üç isim arasından en çok öne çıkanlardan Sünni alim Selman el-Avde, ılımlı İslam yaklaşımıyla tanınıyor. Avde’ye, ‘terör örgütüne liderlik, Riyad’ın Katar’a uyguladığı ablukaya karşı çıkma, Müslüman Kardeşler ile işbirliği, hükümetin başarılarına karşı kinayede bulunma, Katar kraliyet ailesiyle ilişki içinde olma, ulusal güvenliği tehdit, şiddeti kışkırtma’ gibi 37 ayrı suçlama yöneltilmişti.

Suudi Arabistan’da geçen ay ‘terör örgütü kurmak ve düşmanla işbirliği yapmak’ suçlamasıyla çoğunluğu Şii 37 kişinin idam edildiği bildirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X