SymbioCity temsilcileri Kiev’de buluştu

Mustafakemalpaşa Belediyesi, 2018-2019 SymbioCity Uluslararası Eğitim ve İşbirliği Programı çalışmalarına devam ediyor.

SymbioCity temsilcileri Kiev’de buluştu

İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı (SİDA), İsveç Belediyeler Birliği (SKL-SALAR) ve İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) ortaklığıyla yürütülen ‘SymbioCity Yaklaşımıyla, Yerel Demokrasiyi Güçlendirme ve Bütüncül Kentsel Kalkınma Programı’na davet edilen Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan toplantıya katıldı. 

Programa, İsveç delegasyonunun yanı sıra, Makedonya’nın Ohrid kenti, Sırbistan’ın Belgrad merkez ilçesi Starigrad ile Krusevaç ve Nish kentleri, Ukrayna’nın Lviv ve Khmelnytsky kentleri katıldı. Kiev’de 5 gün boyunca süren eğitim ve uygulama toplantılarında, ICLD İletişim Stratejisi Bilgi Merkezi Sorumlusu Anne Scheffer Leander, Uluslararası Eğitim Programı Tf Program Direktörü Lars Lööf, Uluslararası Eğitim Programları Yöneticisi Jenny Nylund,  SymbioCity Uzmanları Klas Klasson ve Ana-Karin Munico da yer aldı. 

KENTSEL KALKINMA…

Program süresince SymbioCity yaklaşımının yol haritası, paydaşlarla iletişim, sürdürülebilir şehir, eko sistem hizmetleri ve grup çalışmaları gibi konular hakkında eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. 

Şehirlerin kentsel kalkınma süreçlerinde yaşanan zorlukların fırsata çevrilmesinin hedeflendiği projede, mekânsal, çevresel, sosyo-kültürel, ekonomik, kentsel sistemlerin bütünleştirilmesi ve kentsel sürdürülebilirliğin kurumsal boyutları ile kent kalkınmasının sağlanması masaya yatırıldı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın rehberliğinde oluşturulan belediye çalışma grubu, 18 ay süre ile İsveç ve gelişmekte olan ülkelerde geniş bir deneyime dayanmış olan SymbioCity Kentsel Kalkınma Eğitim ve İşbirliği programında yer alacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X