‘Tacizci’ diyenlerle mahkemede görüşeceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Merve Demirel’in Ankara’da gözaltına alınırken polisin cinsel tacizine uğradığı iddiasına sert çıktı.

‘Tacizci’ diyenlerle mahkemede görüşeceğiz

Jandarma Genel Komutanlığı 2018 Yılı Emniyet ve Asayiș Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

‘Günlerdir bir mensubumuzu tacizci diye niteleyerek; ailesi, çoluğu çocuğu, etrafı, arkadaşları, yeğenleri olan bir kardeşimizi tacizci diye niteleyerek, sabahtan akşama kadar felç etmeye çalışan ve bunu TBMM’nin gazi çatısı altına getirip aynı hakaretleri ortaya koyanlara pabuç bırakacak değiliz. Mahkemede görüşeceğiz.

Bu konuda elimizde öyle bir belge var ki, bu konunun arkasında duranlar ve bizim evladımıza ‘tacizci’ diyen alçaklar, gereğini görecektir. Ömrü Türkiye’yi satmakla meşgul olan adamların peşine takılanları da kınıyorum. Tamamını kınıyorum, yazıklar olsun. Ablası DHKP-C, babası FETÖ’den ihraç, kendisi TAYAD’lı. Yani aşırı sol; güya cezaevinde bulunanları savunan derneğin temsilcisi.

Ve oraya sürekli eylem için gelmiş; aynı zamanda kendisi ilahiyat fakültesi öğrencisi. Allah’ını severseniz bu ne perhiz ne lahana turşusu? Nelerle uğraştığımıza bakar mısınız?’

CHP’DEN SERT TEPKİ…

Bakan Soylu’nun sözlerine CHP’den ise aynı sertlikte tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Soylu’nun, “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın” açıklamasını eleştirirken, “Allah belanı versin” dedi. Süleyman Soylu’ya itham edici, milletvekillerini suçlayan, hedef gösteren üslubundan vazgeçmesi çağrısı yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, Bakan’ın sözlerinin ne anlama geldiğini tartarak konuşması gerektiğini söyledi.

Bu arada HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, konuya TBMM’de gündeme getirirken, ‘Merve Demirel burada. Meclisin absürtçe, saçmaca koyduğu yasaktan dolayı şu anda kürsüde yanımda değil ama Meclisin çatısı altında şu anda beraberiz’ diye konuştu.

GAZETECİ SERBEST…

Öte yandan polisin tacizine uğradığı öne sürülen Merve Demirel ile röportaj yapan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, dün sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı. Okatan, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X