Tacizcisini bıçaklayan kadın dehşet anlarını anlattı

Bursa’da kendisini evine kadar takip eden yüzü maskeli tacizciyi bıçaklayan kadın başından geçen dehşet dakikalarını anlattı.

Tacizcisini bıçaklayan kadın dehşet anlarını anlattı

Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından böyle bir olayla şoke olduğunu söyleyen 2 çocuk annesi F.Y., “Şu an bile çok korkuyorum. Gözlerimi kapattığımda yaşadıklarım aklıma geliyor” dedi.

Edinilen bilgiye olay, dün gece yarısı merkez Nilüfer ilçesinde meydana geldi. Çalıştığı iş yerinden gece saat 24.00 sıralarında çıkan 2 çocuk annesi F.Y. evinin yolunu tuttu. Takip edildiği fark edince adımlarını hızlandıran 27 yaşındaki genç kadın, kendini oturduğu mahalleye zor attı. Şüphelinin, oturduğu siteye ardından da apartmana kadar girmesiyle şoke olan genç kadın, panik yaşadı.

Apartman içinde, oturduğu dairesini önünde şüphelinin tacizine uğrayan F.Y. son çare olarak yanında taşıdığı bıçağına sarıldı. Yüzü maskeli saldırgana can hayliyle saldıran kadın, zanlıyı yüzünden ve omzundan yaraladı. Tacizci panik yapıp kaçarken, genç kadın ise kendisini evine zor attı. Durumu önce kocasına anlatan genç kadın ardından karakola giderek dehşet dakikalarını anlattı.

Bu arada zanlı İ.Ö ise tedavi gördüğü hastanede yakalandı. Zanlı İ.Ö.’nün 13 gün önce de R.Ş adlı bir kadını metro istasyonu çıkışında taciz ettiği için arandığı ortaya çıktı.

Olayın dehşetini üzerinden atamayan F.Y. o anları İHA ekibine anlattı. İşten çıkıp evine doğru gittiğini söyleyen F.Y., “Beni takip ettiğini anladım. Sitenin içine girdim o da girince çantamda eşimin bana verdiği bıçağı çıkardım. O bana saldırınca kendini savunmak için rast gele vurdum. Kanlar içinde kaldı. Şoktaydım. Ne yaptığımı hatırlamıyordum. O kaçmaya başladı. Ben de can havliyle kendimi evime attım. Durumu eşime söyledim. 155’i aradık. Direk karakola gidip ifade verdik” dedi.

Apartman içinde attığı çığlıklara rağmen tacizcinin kaçmadığını söyleyen F.Y., “Özgecan’a çok üzüldüm. Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

O anda yaşadığı paniğin anlatılamaz bir duygu olduğunu ifade eden F.Y. sözlerini şöyle sürdürdü:

“O anda yaşadığım panik anlatabileceğim bir şey değil. Onunla yüz yüze geldiğimde maskesini görünce çok ürktüm. Korktum. Olaydan sonra şoktaydım. Şu an ise nedense daha çok korkuyorum. Gerçekten çok kötüyüm. Elim ayağım titriyor, gözümü kapatıyorum, o an gözümün önüne geliyor. Montumun komple kan olması aklımdan çıkmıyor. Olayı kendi mahallemde yaşandığı için kendi evimin önünde yaşandığı için çok korkuyorum. Dün işe gitmek istedim. Evde duramadım. Kapının önünden aynı saatte geçtim. Dönüşte yine aynı saatti o dakika o dehşet anlarını yine yaşadım. Korktum hala korkuyorum. Tekrar gelir mi diye endişeliyim. Tekrar gelmeye cesaret eder mi?”.

Türkiye’de kadına yönelik taciz ve şiddet olaylarında şüphelilere verilen cezanın yetersiz olmasından yakınan F.Y., “Türkiye’de verilen cezalar çok az. Bir kadın olarak her zaman tedirgindim. Şimdi daha da tedirgin olacağım. Onun ne kadar ceza alacağın bilmiyorum. Ama en yüksek cezaya çarptırılmasını istiyorum. Ona ne kadar veriliyorsa en yüksek ceza verilsin. Onun bana bu dehşeti yaşatmaya hiçbir hakkı yoktu. O korkuyu yaşatmaya hakkı yoktu. Nihayetinde bir bayan olarak bir erkeği bıçaklıyorsun. Ben daha ne diyeyim? Çok ürkütücü bir şey” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X