‘Tahtakale bölgesini turizme kazandıracağız’

Tahtakale, Çakırhamam ve Kavaklı bölgelerinde seçim çalışmalarını sürdüren CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, proje önerilerini esnaf ve vatandaşlara anlatarak desteklerini istedi.

‘Tahtakale bölgesini turizme kazandıracağız’

Türkiye’ye model olacak katılımcı bir Osmangazi inşa edeceklerini ve Tahtakale, Hanlar Bölgesi, Kapalı ve açık çarşının Bursa turizminin en önemli noktası haline geleceğini belirten Aydın, Bu bölgelerdeki tüm tarihi dokuyu turizm odaklı olarak açığa çıkaracaklarını söyledi. Aydın, “Turizmi teşvik edecek, kent ekonomisine katma değer sağlayacak önlemler alarak Tahtakale bölgesini yeniden turizme kazandıracağız. Bu bölgeyi yeniden canlandıracağız. Bölgede yaşayan vatandaşlara da ekonomik zenginlik alanları yaratacağız” dedi.

“KÖYLÜ EKONOMİYE KATILACAK”…

Iğdırlılar Derneği’nin yemeğine ve ardından da DAĞDER Danışık Gecesi’na katılan Aydın,  tarımsal ürünlerin dünya pazarına sunulmasını sağlayacaklarını söyledi. Aydın, “Tahtakale’de eskiden bir köylü pazarı vardı. Köylü getirip ürününü satıyordu.

Bursa’da yaşayan da taze, organik, günlük sebze, meyve yiyordu. Bugün birkaç kişinin tekeli haline dönmüş, hava paralarıyla devamlı el değiştiren ne Bursa’ya ne Tahtakale’ye faydası olmayan bir hale dönüştü. Önce bu bölgedeki halka, esnafa, muhtara sorarak onların kararı doğrultusunda köylü pazarını tekrar yaşatacağız.

Köylüyü ekonomiye, üretime katacağız. Kooperatifçilik modelimizle, köylü hangi ürünü ekeceğini bilecek hem de ürününü satma garantisi olacak. Bu modelle hayvan, gübre, zirai ilaç alımında köylümüze destek olarak yetiştirdiği ürünleri tüketiciyle çok daha ucuz fiyatlara buluşmasını sağlayacağız. Hem köylü kazanacak hem de vatandaş ucuz sebze-meyve yiyebilecek” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X