Taliban’dan askere gül

Ramazan Bayramı nedeniyle ateşkes ilan edilen Afganistan’da yıllardır ülkeyi kan gölüne çeviren terör örgütü Taliban ile İçişleri Bakanı buluştu. Onlarca silahsız militan 18 yıl sonra geldikleri Kabil’de Afgan askerlerine çiçek verdi.

Taliban’dan askere gül

Afganistan’ın başkenti Kabil’de, dün tarihi bir gün yaşandı. Ramazan Bayramı nedeniyle ilan edilen ateşkes kapsamında onlarca silahsız Taliban militanı, başkente gelerek önce İçişleri Bakanı Veys Ahmed Barmak ile görüştü, arından da Afgan askerlerine dostça sarılarak çiçek verdi. Hapisteki 46 Taliban militanı da serbest bırakıldı. Yaşanan izdiham nedeniyle Kabil’de trafiğin kilitlendiği ve halktan birçok kişinin de militanlarla birlikte poz verdiği bildirildi. 

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI

Başkentte bunlar yaşanırken, Nangarhar kentinde bir patlama meydana geldi. Reuters, Taliban militanları ve askerlerin toplandığı alanda infilak ettirilen bomba yüklü aracın en az 20 can kaybına neden olduğunu bildiriyor. Ölenler Taliban militanları ve siviller. Taliban’ın bu yılın ilk beş ayında gerçekleştirdiği saldırılarda yüzlerce kişi öldü.

TALİBAN TARİHİNDE BİR İLK 

Ateşkese dair ilk adımı atan Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani oldu. Gani, geçtiğimiz hafta Taliban’a karşı koşulsuz ateşkes ilan ettiklerini açıkladı. Kabil yönetiminin bu adımına Taliban’dan da yanıt geldi ve terör örgütü tarihinde  ilk kez Ramazan Bayramı’nda üç günlük ateşkes ilan ettiğini duyurdu.  Açıklamada ‘Herhangi bir saldırı durumunda kendimizi koruruz’ ifadesini kullanıldı. Taliban Afganistan’daki yabancı güçleri ise ateşkesin dışında tuttu. Saldırıların devam edebileceği mesajı verdi. 

Hükümetin ilan ettiği ateşkes El Kaide ve DAEŞ’i ise kapsamıyor. Afgan lider, Taliban dışındaki örgütlere yönelik operasyonların süreceğini duyurmuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X