Tam 1 hafta oldu… 2 bin kişi onu arıyor

Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın birinci günü ziyaretine gittikleri dedesinin Bezirhane köyündeki evinin önünde oynarken kaybolan Leyla Aydemir’i (4) arama çalışmaları bir haftadır sürüyor.

Tam 1 hafta oldu… 2 bin kişi onu arıyor

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı kadavra ve ceset arama köpekleri dünkü arama çalışmalarına katıldı. Leyla’nın kaybolduğu köydeki çocuklardan 8 yaşındaki Burak Elmas’ın ortaya attığı “beyaz minibüs” iddiası ise araştırılıyor.

Burak Elmas, “Biz top oynarken beyaz minibüs yanımıza gelip durdu ve içinde iki kişi vardı. Gelin size şeker verelim dediler. Biz korkup kaçınca onlar da hızla köyden uzaklaştı. Şimdi beyaz bir minibüs gördük mü hepimiz kaçıyoruz’ dedi.

Ağrı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri ise her gün 20 kilometre alanı arıyor. 2’şer metre aralıklarla yan yana dizilen JÖH’ler, bakılmadık yer bırakmıyor. Tüm bölgeler, çalışmalara katılan yaklaşık 2 bin kişi tarafından birkaç kez kontrol ediliyor.

11_3_2_15711712_180620181656190000_14_5_20180618000000_aa-picture-20180618-15711694-json.jpg

“KIZIMI BEYAZ MİNİBÜSLE KAÇIRDILAR…”

Tüm çabalara karşın izine rastlanmayan Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir, kızının aynı gün köyde görüldüğü belirtilen beyaz renkli minibüstekiler tarafından kaçırıldığını öne sürerek şöyle konuştu: “Arıyoruz ama bulmadık. Benim çocuğum yüzde 99 burada değil. Benim çocuğumu o beyaz minibüsteki çocuklar götürdü. O araç bayram günü çocuklara şeker dağıtıyor. Camı kırık transit minibüs içinde bir bayan, biri kirli sakallı 2 kişi, bayram sabahı bu bölgeye gelmiş. Sabahın erken saatlerinde çocuklara şeker dağıtıyor. Ne yaptıysa bu araçtakiler yaptı. Köydeki çocuklara, (Size şeker verelim, arabaya binin, bize bakkalın yerin gösterin) demişler. Bu araç gelsin, bizi ikna etsin. Çıksın meydana. Benim kimseye faydamdan başka hiçbir zararım dokunmamış. Zengin biri de değilim. Beş bin lira borcum var.”

Ağrı Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada, arama faaliyetlerinin sürdüğünü bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X