TANAP’tan bir yılda 1,8 milyar metreküp gaz

Azeri gazını Türkiye ve Avrupa’ya ulaştıracak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) resmi açılış töreninin üzerinden bir yıl geçti. TANAP’tan bu süreç içerisinde gelen gaz miktarı 1,8 milyar metreküpe ulaştı.

TANAP’tan bir yılda 1,8 milyar metreküp gaz

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, Türkiye ve Azerbaycan iş birliğinin başarılı projelerinden olan TANAP’ı herhangi bir olumsuzluk yaşamadan, planladığı zamanda tamamlamış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Uluslararası standartlara uygun olarak yürüttükleri çalışmalarını, planlanan şekilde, proje takvimine uygun olarak tamamladıklarını kaydeden Düzyol, ”Türkiye’yi doğudan batıya geçen bin 850 kilometrelik güzergah boyunca çok farklı coğrafi ve iklim koşullarında çalışarak, geçtiğimiz her noktada insana ve çevreye saygı yaklaşımıyla büyük bir çalışmaya imza attık” dedi. Düzyol, Avrupa’ya gaz sevkiyatı için gerekli olan Faz 1 bölümünün inşaat çalışmalarının da tamamlandığını aktardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X