Tan’ın minik robot ustaları

Kayseri 3. Uluslar arası Robot Olimpiyatları 8-9 Mart tarihlerinde Kayseri Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Tan’ın minik robot ustaları

Türkiye’den birçok üniversitenin katıldığı yarışmada, Tan Ortaokulu ROBOTAN Kulübü öğrencileri üç farklı kategoride yarıştı. Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde Türkiye 2’ncisi, Serbest Kategoride Türkiye 3’ncüsü,  ‘En İyi Çıkış Yapan Ekip olarak “Teşvik Ödülü” alan Tan Okulları ekibi, Sumo Robotta ise yarı finalde mücadele etti. 

Tan Okulları öğrencileri, yarışmada ortaokul adına yarışan tek ekip olarak, üniversite öğrencilerinin projeleri ile kıyasıya mücadele etti. Tanlı öğrencilerin başarısı, lise giriş sınavlarında kendilerine ek puan getirerek, akademik performanslarına da önemli bir katkı sağlayacak.

Tan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Akyollu, Türkiye Uluslararası Robot Yarışması’nda ortaokul düzeyinde katılan tek okul olan ve aldığı derecelerle kendilerine büyük bir gurur yaşatan, öğrencileri ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Salih Güngör’ü tebrik ederek, nisan ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan  Uluslararası Robot Yarışmasında da başarılarını yinelemelerini temenni etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X