TAP gelecek yıl bitecek

SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi Zaur Gahramanov,  Avrupa ayağı Trans Adriyatik Boru Hattı’nın (TAP) inşaatının gelecekyıl biteceğini ve 6 ay test aşamasında çalışacağını söyledi.

TAP gelecek yıl bitecek

Gahramanov, Güney Gaz Koridorunun bin 850 kilometrelik parçası olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ve TAP’taki son gelişmeleri değerlendirdi. Güney Gaz Koridoru’nun Azerbaycan gazını Avrupa’ya taşımak için yapılan 40 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu belirten Gahramanov, söz konusu koridorun Azerbaycan’daki üretim noktasından Türkiye’de Eskişehir’e kadar olan kısmının tamamlandığını ve TAP’ın da son aşamada olduğunu ifade etti.

Geçen yıl haziran ayında devreye alınan TANAP’tan şimdiye kadar 2 milyar metreküp doğal gazın Türkiye’ye geldiğini kaydeden Gahramanov, bu miktarın yıl sonuna kadar 4 milyar metreküpe çıkacağı bilgisini verdi. Gahramanov, Azerbaycan gazının Avrupa’ya ticari olarak gönderilmesinin ise gelecek yılın ortasını bulacağını açıkladı.

Bunun için TAP’ın tamamlanmasını beklediklerini vurgulayan Gahramanov, ‘’TAP’ta gelecek yıl inşaat bitecek ve boru hattı 6 ay test aşamasında çalışacak. Sonrasında ise ticari gaz akışı başlayacak. Böylece, toplam 16 milyar metreküplük kapasitenin 6 milyar metreküpü Türkiye’de kalacak, 10 milyar metreküpü de Türkiye-Yunanistan sınırından başlayarak İtalya’ya gidecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X