Tarihi bizden değil kitaplardan öğrenin

Vatanım Sensin’in Hasibe anası Celile Toyon, ‘Leyla’nın Evi’ adlı oyunuyla geldiği Bursa’da tarihi gerçeklerin dönem dizilerinden öğrenilemeyeceğinin altını çizdi.

Tarihi bizden değil kitaplardan öğrenin

SERHAT HALLAÇ

DİZİLERDEKİ HİKAYE KURMACA…

8 yıldır sahnelediği ‘Leyla’nın Evi’ ile önceki akşam Tayyare Kültür Merkezi’nde bir kez daha Bursalıları selamlayan usta oyuncu Celile Toyon, oyun öncesi samimi açıklamalarda bulundu.

Televizyon seyircisinin tarihi dönem dizilerinden öğrendiğini belirten Toyon, ‘ Ne yazık ki öyle ama bu yanlış. Tarihi bizden değil kitaplardan öğrenin. Dizilerin senaryosu uyarlama, kurmacadır’ dedi.

SÜRELER İNSAN HAKLARINA AYKIRI

Öte yandan rol aldığı ‘Vatanım Sensin’ de dahil olmak üzere Türkiye’de dizi sürelerinin uzunluğunu eleştiren Celile Toyon, artık seyircinin televizyon yayınlarından internete kaydığını belirtti.

Toyon, ‘Uzun dizi süreleri bence insan haklarına aykırı. Ben dizi yapmıyordum ve bundan sonra da yapmayacağım. Vatanım Sensin görev bildiğim bir iş olduğu için ekrandayım’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X