Tarihi camideki restorasyon TBMM gündeminde

Lale Karabıyık, İznik’teki tarihi Ayasofya Orhan Camii’nde yapılan restorasyon çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Tarihi camideki restorasyon TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık,  İznik’teki tarihi Ayasofya Orhan Camii’nde yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında cam kapı ve buzlu camlar takılması ile tarihi caminin AVM görüntüsüne kavuştuğu, bu durumun etkisiyle İznik’e yapılan turistik ziyaretlerde azalmalar meydana geldiği gerekçesiyle verilen soru önergesinde, “İznik Ayasofya Camii’nde yapılan hatalı restorasyonun düzeltilmesi planlanmakta mıdır?, İznik Ayasofya Camii’ne takılan cam kapı ve buzlu camlar ne zaman kaldırılacaktır?, Bu restorasyon ile İznik’in yerli ve yabancı turist sayısında ne kadar azalma yaşanmıştır?, Restorasyonda kullanılan malzemeler kimin onayı ile belirlenmiştir? ve Bu ürünler belirlendikten sonra Bakanlığınızın ilgili birimlerince denetim yapılmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X