Tarihi iş birliği

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, UNESCO Bursa Alan Başkanı Neslihan Dostoğlu ve çalışma ekibini ağırladı.

Tarihi iş birliği

Bursa’nın UNESCO Tarihi Miras Listesi’nde yer alan 6 eserinden 3’ünün Yıldırım’da bulunduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Sultan külliyeleri ve Cumalıkızık, Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Bursa ve Yıldırım dünyanın aşık olduğu bir şehir. Bu gurur verici bir durum olduğu kadar, bir takım sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Bu sorumlulukları yerine getirmek için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışıyoruz ve bu işbirliğimizi arttırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.    

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ…

UNESCO Tarihi Miras Listesi’ne girmenin oldukça zor olduğunu ve bir dizi yükümlülüğü beraberinde getirdiğini kaydeden Bursa Alan Başkanı Neslihan Dostoğlu da, “Ancak, listede kalabilmek, en az listeye girebilmek kadar zor. Öncelikle bu eserlerimizin korunması gerekiyor.

Yıldırım bu konuda oldukça başarılı. Özellikle Yeşil ve Yıldırım Beyazıt külliyelerinin iyi muhafaza edildiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte yerli ve yabancı turistlerin çok yoğun ilgi gösterdiği Cumalıkızık’ta ticari faaliyetlerin artması, tarihi dokunun korunmasında bir takım zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu konuda birlikte alacağımız önlemler olacak. İşbirliği içerisinde Cumalıkızık’ı koruyarak gelecek nesillere aktaracağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X