Tarihi Kentler ‘Dünya Barışı’ için çalışacak

Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin ‘2018 Bursa Deklarasyonu’nu okuyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insanlara barışı getirmek için iş birliği yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Tarihi Kentler ‘Dünya Barışı’ için çalışacak

Bu yıl 16.’sı Bursa’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı’nın ‘2018 Bursa Deklarasyonu’, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından okundu. Tayyare Kültür Merkezi’ndeki programa, 21 ülkeden 40 tarihi şehrin başkan ve yöneticileri katıldı. Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa ve yönetim kurulu üyelerinin yönettiği toplantıda, yapılan çalışmalar, projeler, bütçe ve yeni üyelikler hakkında bilgi verildi.

2020’deki 17. Dünya Tarihi Kentler Birliği konferansına ev sahipliği yapmak için toplam 8 şehrin başvuruda bulunduğunu açıklayan Daisaku Kadokawa, değerlendirme sonucu Kazan şehrinde karar kılındığını belirtti. Seçilmeyen diğer tüm şehirlerin de zengin kültürlere sahip olduğunu ifade eden Kadokawa, üyelerin çalışmalara katkı sunmaya devam etmesini istedi. 

Bursa’nın zengin tarihi ve kültürel birikimine hayran kaldıklarını belirten Kadokawa, misafirperverliğinden dolayı Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve Bursa halkına teşekkür etti.

 

 

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ‘2018 Bursa Deklarasyonu’ okundu. Deklarasyonda “Tarihi şehirler olmanın verdiği gurur ve birliktelikten hareketle ulusal sınırlarımızın ötesindeki dostluklarımızı sürekli geliştirmeye çalışacak ve yerel topluluklarımızın daha güçlü ve sürdürülebilir olmasını sağlamak ve tüm insanlara dünya barışını getirmek için her gün işbirliği yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. Deklarasyonun okunmasının ardından üye belediye başkanları ve yöneticileri tek tek metnin altına imza attı. Program, Başkan Alinur Aktaş ve üyelerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X