Tarihi miras etkili yönetilecek

Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık’ın 2013-2018 Yönetim Planı’nı revize etmek için düğmeye bastı.

Tarihi miras etkili yönetilecek

Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan Strateji Arama Toplantıları’nda, profesyonel moderatörler yönetiminde, alanların korunmasına yönelik hedef ve eylemler belirlendi. 

PLANDA REVİZYON

‘Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu’ isimli adaylık dosyasıyla 2014 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Hanlar Bölgesi (Orhan Gazi Külliyesi ve Çevresi), Sultan Külliyeleri (Hüdavendigar, Yıldırım, Yeşil, Muradiye) ve Cumalıkızık Köyü’nün korunması, yaşatılması amacıyla yönetim planında revizyona gidiliyor.

Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, Yönetim Planı revizyonunu yürüten Akan Mimarlıktan Tanju Verda Akan ve Strateji Arama Toplantısı Moderatörü Adnan Almeman’ın açılış konuşması yaptığı toplantıda, Bursa’nın değerlerini uluslararası camiaya daha iyi tanıtabilmek ve tarihi mirası daha etkili yönetebilmek amaçlanıyor. İki gün süren toplantılara kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik oda temsilcileri, çarşı yöneticileri, muhtarlar, alanda yaşayan yerel halktan oluşan toplam 138 kişi katıldı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X