Tarihi Saat Kulesi’ndeki onarım ertelendi! İşte nedeni…

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi Saat Kulesi’nin onarımı ‘güvercinler’ nedeniyle ertelendi. Belediye tarafından başlatılan onarım ve düzenleme çalışmaları güvercin yavruları ve yumurtalarının zarar görmemesi için durduruldu.

Tarihi Saat Kulesi’ndeki onarım ertelendi! İşte nedeni…

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, 1906 yılında yaptırılan tarihi Saat Kulesi’nin, saat mekanizmasının onarılması ve kuleyi düzenleme çalışmaları için Yenişehir Belediyesi harekete geçti.

Çalışma yapmak için bölgeye gelen ekipleri, vinçte kuleye çıktıklarında çok sayıda güvercin yavrusu ve yumurtası olduğunu gördü. Bunun üzerine durumu Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a bildiren ekipler, başkan Aydın’ın talimatıyla çalışmaları durdurdu.

0e847054d64f4b58afdbc3691cfb5e82.jpg

Konuya ilişkin konuşan Başkan Aydın, “Kulenin 4’üncü katında, yumurtaları görünce çalışmalara ara verdik. Bugün ise yumurtalardan ikisinden yavru çıktı. Yabani güvercinlerin, yuvalarını bozmayacağız. Yumurta ve yavruların zarar görmemesi için, yavruların büyümelerini bekleyeceğiz Her canlının yaşama hakkı var. Sokak hayvanlarına ve hiçbir hayvana eziyet istemeyiz. Hayvanlara olan sevgimiz bizi bu kararı almaya yöneltti. Bir süre çalışmalara ara verdik” diye konuştu.

005f7f6e0c367751470ebe8e0d007454.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X