Tarihi Tirilye Hamamı Mübadele Müzesi oluyor

Mudanya Belediyesi, 1980 yılına kadar faaliyet gösteren Tirilye Hamamı’nı, müze olarak Mudanya’ya kazandırıyor.

Tarihi Tirilye Hamamı Mübadele Müzesi oluyor

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçenin tarihine ışık tutacak bir müzeyi hayata geçireceklerini ifade etti. 

1980 yılına kadar hizmet veren Tirilye Hamamı, Mudanya Belediyesi tarafından müze olarak ilçeye kazandırılacak. 
Zeytini ile ünlü tarihi bir yerleşim olan Tirilye, kültür varlıklarıyla adını dünya sahnesine taşıyor.

Mudanya Belediyesi, ilçenin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini gün yüzüne çıkararak dünyaya tanıtma çalışması başlattı. Mudanya Belediyesi, birçok tarihi yapıyı içinde barındıran Tirilye’de müze yapımı için kolları sıvadı.

Mudanya Belediyesi, 1980 yılına kadar faaliyet gösteren Tirilye Hamamı’nı, müze olarak Mudanya’ya kazandıracak. Yüz yıllık tarihi konaklar, Rumlardan kalan üç manastır, yedi kilise, üç ayazma ve Ortodoks Rum mezarlığı bulunan Tirilye’nin, Mudanya’nın önemli bir turizm değeri olduğunu belirten Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçenin tarihine ışık tutacak bir çalışma gerçekleştirileceğini  söyledi.

MUDANYALILARIN DESTEĞİ…

Hamamın her türlü kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılacağı bir mekan haline getirileceğini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Avlulu Hamam müze ve sergi salonu olarak kullanılmak üzere hazır.

Önemli olan tüm Mudanyalıların desteğiyle tarihimizi anlatan eserlerin bu müzede sergilenmesidir. Geçmişten günümüze kadar gelen eserlerin, araç ve gereçlerin, fotoğrafların, belgelerin sergilenmesinin hedeflendiği müzenin en önemli özelliği ise vatandaşların da paydaş olması.

Gelin, bu müzede sizin de bir imzanız olsun. Evlerinizde, arşivlerinizde Mudanya’nın mübadeleden önce, mübadeleyle gelen tarihini anlatan, gözler önüne seren eserlerinizi müzemizde sergileyin. Tirilye Mübadele Müzesi’ni hep birlikte ilçemize, insanlığımıza kazandıralım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X