Tarihi tiyatroda gladyatörler de dövüşmüş

İznik Roma Tiyatrosu’nda sanat gösterilerinin yanı sıra gladyatör dövüşlerinin de yapıldığı belirtildi. 

Tarihi tiyatroda gladyatörler de dövüşmüş

HAYRİ ŞEN

CHP’li İznik Belediye Meclis Üyesi Dündar Koyutürk’ün ilçede turizmin geliştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu’na verdiği önerge sonrasında konuyu araştırmak üzere bir heyet İznik’e geldi. Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Özdemir, komisyon üyeleri ile birlikte geldiği İznik’te İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Rölöve Anıtlar Müdürü Aylin Kırlangıç ile birlikte tarihi alanlarda incelemelerde bulundu. 

Toplam 15 bin kişi kapasiteli II. yüzyıla ait Roma Tiyatrosu’nda M.S 110 yıllarında gladyatör dövüşlerinin yapıldığının kesinlik kazandığı öğrenilirken, Roma Tiyatrosu’nu gezen Komisyon Başkanı Mustafa Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ve Rölöve Anıtlar Müdürü Aylin Kırlangıç yetkililerden bilgi aldı. Tarihi Roma Tiyatrosu’nun batısında yer alan üzerinde kalkan ve kılıç kabartmalı kapının galadyatörlere ait olduğu ve buradan arenaya giriş yaparak dövüşlerin gerçekleştiği ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Özdemir, ‘İznik’e tarihi yerlerde incelemeler yapmak üzere geldik. İlçe de turizmini nasıl ileriye götürürüz, ona bakacağız. Amacımız verimli olmak ve İznik turizmini geliştirmek’ dedi. İlçede ki diğer tarihi eserleri de inceleyen komisyon üyeleri daha sonra bir rapor hazırlayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X