Tarım kredi rekorunu tazeledi

Yenişehir Tarım Kredi Kooperatifi, 151 kooperatif arasında bu sene de Türkiye birincisi oldu.

Tarım kredi rekorunu tazeledi

Geçtiğimiz yıl bölge birliğine bağlı 151 kooperatif içinde birinci olan Yenişehir Tarım Kredi Kooperatifi, bu yıl yine birinci oldu. Türkiye’de bulunan 1638 kooperatif içinde de geçen yıl 11. sıradayken bu sene 10. sıraya yükseldi.

Kooperatif Müdürü Cengiz Levent, kendilerine verilen hedefin yüzde 106’sını gerçekleştirdiklerini belirterek, “2014 yılında nakit ve satış olarak 17 milyon TL ciro yaptık. 1156 ortağımızın tamamından tahsilatımızı yaptık ve yüzde 99.65’dir tahsilat oranımız. Sadece bizden önce kredi kullanan iki ortağımız şu an icralık. Bunun haricinde hiçbir sıkıntımız yok. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Yenişehir çiftçisini kalkındırmak için canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi’nin piyasaları ciddi anlamda dengelediğini belirten Levent, “Biz kooperatif olarak üreticimizin ürettiği her ürünü değerlendiriyoruz. Uyguladığımız yüksek fiyat politikası ile müstahsili mağdur etmiyoruz. 2 yıl önce kurduğumuz mısır silajı tesisimizin yanına şimdi de pancar küspesi tesisi kuracağız. Ortaklarımızın Susurluk şeker farikasından aldığı küspeyi onların adına biz alıp işleyeceğiz ve ucuz yem olarak geri satacağız. Geçen yıl bizim ortaklarımız bile pancar küspesini 220 TL’ye almak zorunda kaldı. Ama bu yıl fiyatları yarı yarıya indireceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X