Tarım ve hayvancılık ihmal edilmemeli

Karacabey’de düzenlenen Geleneksel Türkiye Çobanları Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri’nde, tarım ve hayvancılık sektörünün ihmal edilmemesi gereken stratejik bir alan olduğu ifade edildi.

Tarım ve hayvancılık ihmal edilmemeli

AYHAN FİDAN

Karacabey’de Geleneksel Türkiye Çobanları Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri’nin ikincisi gerçekleşti. Karacabey Belediyesi öncülüğünde Öğretmenler Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, açılan stantları gezdiler. Etkinlik süresince çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek. 

Türkiye’nin her bölgesinden gelen çobanları Karacabey’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Tarım ve hayvancılığın başkenti olarak anılan bir ilçede yaşıyoruz. Küçükbaş hayvancılık çok önemli. Tarım ve hayvancılık sektörünün birçok sıkıntısı var. Bunu hükümet yetkililerimiz, muhalefet partilerimiz, belediyelerimiz ve sektör paydaşlarıyla çözmeyi hedefliyoruz. Çünkü ülkemiz açısından çok önemli, ihmal edilmemesi gereken stratejik bir alan. Çobanlık önemli bir meslek. Bu organizasyonun Karacabey’de olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve emeği geçenlere teşekkür ederken, “Tarım insanoğlunun doğumundan ölümüne kadar herkesi ilgilendiren çok geniş kapsamlı bir sektör. Dolayısıyla, herkes aynı anda üretici herkes aynı anda tüketicidir. Eğer üretimden geri çekilerek sadece tüketici olursak, üretenin ürettiğinin kıymetini bilmezsek o zaman bizim, Türkiye’nin ve insanlığın yok olduğu anlamına gelir. Ülkemizde yaklaşık 44 milyon küçükbaş hayvan varlığına sahip olmamıza rağmen Bursa olarak 472 bin küçükbaş hayvana sahibiz. Bunun yaklaşık 90 bini Karacabey ilçemize ait. Karacabey, Bursa’ya baktığımızda küçükbaş hayvancılıkta en önde olan ilçe. Bu yüzden Karacabey’de bulunan çiftçilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X