Tarımda faizsiz üretim modeli

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ”Biz Vakıf Katılıma teklifte bulunduk. Bir miktar parayı onlar, bir miktar parayı biz koyarak ürün alacağız. Ürünü sattıktan sonra kazancı paylaşacağız” dedi.

Tarımda faizsiz üretim modeli

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, katılım bankacılığı açısından tarım sektöründeki potansiyele dikkati çekerek, ”Biz Vakıf Katılıma teklifte bulunduk. Bir miktar parayı onlar, bir miktar parayı biz koyarak ürün alacağız. Ürünü sattıktan sonra kazancı paylaşacağız” dedi.

Çiftçilerden alınan ürünler için üretim safhasında finansmana ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Poyraz, ”Biz Vakıf Katılım Bankası ile örnek olsun diye bir proje başlattık. Adıyaman’da fıstık işleme tesisimiz var. Biz ortaklarımızdan fıstığı alıyoruz. Alırken bize finansman lazım. Bunu bir bankadan kredi kullanarak yapıyoruz ayrıca işletme için de kredi kullanıyoruz. Sonra ürünü satarken bu kredi faizlerini maliyet unsuru olarak ekliyorum” diye konuştu.

KAZANCI PAYLAŞACAĞIZ

Vakıf Katılıma teklifte bulunduklarını ifade eden Poyraz şunları kaydetti: ”Bir miktar parayı onlar, bir miktar parayı biz koyarak ürün alacağız. Birlikte aldığımız ürünü satıp masraflardan sonra kazancı paylaşacağız. Bu da en fazla 5-6 ay içerisinde geri dönüş olacak. Bunu katılım bankalarının dikkatini buraya çekmek için yaptık. Bu ve buna benzer örnekleri uygulayalım ki tarım sektöründe tarım katılım bankasının ne kadar gerekli olduğunun ve soframıza gelen her gıdanın tam olarak helal gıda olması konusunda adımlar atmamız lazım ve katılım bankacılığının tarım sektöründe inanılmaz potansiyel var. Bunun keşfedilmesi lazım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X