Tarımda katma değeri yüksek üretim modeli

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’i ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Milli ve küresel çözümler üreten güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

Tarımda katma değeri yüksek üretim modeli

AYHAN FİDAN

Tarımsal kalkınmanın önemine değinen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Sürdürülebilir üretimi, yeterli ve güvenilir gıdaya erişimi, kırsal kalkınmayı ve rekabet edilebilirliği sağlamak amacıyla tarımı stratejik bir sektör olarak ele alıyor, milli ve küresel çözümler üreten güçlü bir Türkiye için çalışıyoruz. AK Parti olarak 2002 yılında 2 milyar TL seviyelerinde olan tarımsal desteği arttırarak, son 16 yılda çiftimize 108 milyar TL tarımsal destekler verildi” diye konuştu.

Barajların 801’e sulama tesislerinin sayısının ise 3 bine yükseltilerek 17,4 milyon hektar alanın sulamaya açıldığını anlatan Esgin, “Elbette tarımda daha yapacağımız çok işimiz var. Tarım ve Orman Bakanlığımız yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte 2023 hedeflerini yaşama geçirmek için çalışmalara başladı.

Kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 milyon lira destek sağlanacak. Tarımsal destek ve yatırımlarla birlikte tarımda katma değeri yüksek üretim modeli esas alınacak” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X