‘Tarımın farkındalığını artırıyoruz’

‘Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz’ projesi kapsamında engelli vatandaşların Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturduğu seraları gezen Vali Küçük ve Başkan Aktaş, proje ile tarımın farkındalığının arttığını söylediler.

‘Tarımın farkındalığını artırıyoruz’

DERYA DEMİR

‘Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz Projesi’ ilk meyvelerini verdi. 20 engelli vatandaş Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşturulan seralarda sebze üretimi yaparak tarımla uğraşmaları sağlanıyor.

Eğitimler 8 ay boyunca Çarşamba günleri, proje ortak ve paydaşlarının il ve ilçe kuruluşlarında görevli uzman personeli tarafından verildi. Projede yer alan engelli vatandaşlarla kahvaltıda biraraya gelen Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu tür projelerle tarımın öneminin bir kez daha vurgulandığını ifade etti. 

“HEM ÜRETİYOR HEM ÖĞRENİYORLAR” 

Bursa’nın sanayi şehri olmasının yanı sıra tarım şehri de olduğunu vurgulayan Vali Küçük, tarıma olan desteğin her platformda devam edeceğini söyledi.

‘Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz’ projesinin tarımın farkındalığını artırma noktasında önemli olduğunu dile getiren Küçük, “Büyükşehir Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Lisesi, Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarımız ile birlikte bu okulda engelli kardeşlerimize sosyal alanlar açtık.

Burada hem el ürünlerini yetiştiriyorlar hem de tarımsal üretimin nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Bu proje ile  her yaştan vatandaşlarımız tarımın değerini ve önemini anlamaktadır” diye konuştu. 

“TARIM BU ŞEHRİN GERÇEĞİ”

Büyükşehir Belediyesine bağlı Tarım AŞ. ile tarım noktasında birçok projeye imza attıklarını kaydeden Başkan Aktaş da, bu projenin Bursa’daki tarım vurgusunu ön plana çıkarmak için önemli bir hamle olduğunu söyledi.

Tarımın bu şehrin de, bu ülkenin de bir gerçeği olduğunu vurgulayan Aktaş, “Engelli kardeşlerimizin engelleri aşabilmesi adına tarımla hemhal olmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz.

20 kardeşimizin haftada bir gün olmak kaydıyla vakit geçirecekleri ortamı hep beraber hazırladık. Böylelikle engelli vatandaşlarımızı hem doğa ile hem de tarım ile buluşturduk. Genel anlamda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

Bursa bu güzellikleri ve farkındalıkları hak eden bir şehir. Artık ülkemizde engellilerle ilgili birçok mesafe alındı. Bizim gıpta ile baktığımız ülkelerdeki donanımların birçoğu bizde de bulunuyor. Artık engellisine ve yaşlısına sahip çıkan bir Türkiye var” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X