Tarladan tüketiciye, hem taze hem ucuz!

Bursa Ovası’nda gerçekleştirilen tarımsal faaliyeti hareketlendirmek ve yetiştirilen ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak adına Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Üretici Pazarı projesi, Bursalılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Tarladan tüketiciye, hem taze hem ucuz!

Armutköy Mahallesi’nde 21 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Üretici Pazarı’nda, ovada bulunan her köyün 10 metrekarelik satış ünitesi yer alıyor. Köylüler, bu satış noktalarında yetiştirdikleri ürünleri tüketiciye ucuz fiyatlarla satıyor. Sebze ve meyve fiyatlarının artış gösterdiği son günlerde vatandaşlar, alışveriş için üretici pazarını tercih ediyor. Üretici Pazarı’na alışveriş yapan vatandaşlar, uygulama için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti. 

“HEM TAZE HEM UCUZ”…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ova köylerimizde yetişen ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlamak amacıyla iki yıl önce Üretici Pazarı projesini uygulamaya koyduklarını belirterek, bu pazarda, ova köylerinin her biri için ayrı satış ünitelerinin yer aldığını söyledi. Köylülerin kendilerine ait bölümlerde yetiştirdikleri ürünlerin satışını yaptığının altını çizen Dündar, “Üretici ile tüketiciyi doğrudan buluşturuyoruz.

Aracılar ortadan kalktığı için Üretici Pazarı’nda fiyatlar her zaman vatandaşımızın yüzünü güldürüyor. Özellikle sebze meyve fiyatlarının artış göstermesinin ardından buradaki satışlarda da artış oldu. Burası, bir nevi Bursa’nın tanzim satış noktası oldu. Vatandaşlarımızı Üretici Pazarı’na gelerek hem taze hem de ucuza sebze meyve almaya davet ediyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X