Taşlar yerinden oynuyor! TV8 için flaş karar

Azerbaycan sermayesi, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8’i satın almak için görüşmeler yaptı. Görüşmeler, kanalın borç yükü nedeniyle şimdilik askıya alındı

Taşlar yerinden oynuyor! TV8 için flaş karar

Azerbaycan merkezli Global Medya Group A.Ş. tarafından kurulan yeni haber kanalı “Haber Global TV” eylül ayında İstanbul’daki stüdyolarında yayın hayatına başladı.

Kanalın ilk yayınını ünlü televizyoncu Erhan Ertürk gerçekleştirdi.

KRİZLERLE BOĞUŞTU

Azerbaycan sermayeli şirket, ilk olarak “tr24” adıyla sektöre girmeye çalışmış ancak RTÜK’ten bu isme izin alamaması nedeniyle “Haber Global” ismiyle yayın yapmaya başlamıştı.

Birçok usta ismi kadrosunda toplayarak iddialı bir şekilde yayın hayatına giren kanal, yönetim krizine de sahne olmuş ve Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş görevinden ayrılmıştı.

Bu gelişme üzerine Haber Global’in Genel Yayın Yönetmenliği görevine CNN Türk’ten ayrılan Erdoğan Aktaş getirildi.

AZERBAYCAN SERMAYESİ MEDYADA BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

Azerbaycan merkezli Global Medya Group A.Ş.’nin medya sektörüne yatırım hamlelerinin bir haber kanalı ile sınırlı olmadığı da öğrenildi.

SuperHaber’e ulaşan bilgilere göre; Azeri iş adamları, haber kanalı dışında bir de ulusal kanal satın almak için kolları sıvadı.

Bu çerçevede, Global Medya Group A.Ş. yönetimi, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8’i satın almak için görüşmeler yaptı.

Acun Ilıcalı satışa sıcak baksa da, Global Medya kanalın borç yükü nedeniyle satış görüşmelerini şimdilik askıya aldı.

Öte yandan, yazılı basında da yer almak isteyen Global Medya Group A.Ş.’nin Demirören Medya Grubu’nun bazı gazetelerini satın almak amacıyla fizibilite çalışmaları yaptığı bilgisine ulaşıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X