Tatilcilere erken plan uyarısı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yaz döneminde tatil yapmayı planlayan yerli turiste ‘erken plan’ tavsiyesinde bulundu.

Tatilcilere erken plan uyarısı

Yurt dışından kendilerini son derece mutlu eden bir talep olduğunu hatırlatan Ayık şunları kaydetti: ”İç pazarda seyahat eden misafirlerimiz tatillerini planlarken biraz erken davransınlar. Tatil planlarını yapıp, bununla bağlantılı rezervasyon işlemlerini hızlandırması lazım iç pazardaki misafirlerimizin.

Özellikle temmuz ve ağustos aylarında çok yoğun bir talep bekliyoruz, dolayısıyla bu aylarda yer bulmada sıkıntı olabilir. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı da ağustosun 3’üncü haftasına denk geliyor ki o dönem de yoğun bir tatil dönemidir.

Dolayısıyla iç pazardaki ziyaretçilerimizin erken davranmaları onların yararına olur. Böylece hem daha uygun fiyata yer bulabilirler hem de yer bulmayla ilgili sıkıntıları bertaraf etmiş olurlar.”

SADECE İKİ AYI DÜŞÜNMEYİN

Tatili sadece temmuz ve ağustos ayları olarak düşünmemek gerektiğini de ifade eden Ayık, ”Ülkemizin çok farklı noktalarında yeni gelişen ürünlerimiz var. Örneğin Kars son yıllarda önemli bir destinasyon olarak öne çıktı.

Karadeniz sadece Ortadoğulu misafirlerin değil, yurt içindeki misafirlerin de ilgi odağı haline geldi. Van yine öyle. Gaziantep, Hatay özellikle gastronomi anlamında çok önemli atılım yaptılar. Ege Bölgesi’nin her yerinde farklı bir mücevher var. Antalya’yı zaten söylemeye gerek yok” diye konuştu.

KURDAN ÇİFT YÖNLÜ ETKİ

Döviz kurundaki dalgalanmaların tüm ekonomik faaliyet alanları gibi turizm sektörünü de etkilediğini kaydeden Ayık, fakat turizm sektöründe iki boyutlu bir etki yarattığını söyledi. Ayık, ”Maliyetlere etkisi işin olumsuz tarafı ama maliyet artışlarının bir kısmını döviz hareketliliği ile tolere etme şansımız olabilir.

Bir de Türkiye’yi ziyaret eden, özellikle para birimleri dolar ve Euro cinsinden olan misafirlerimiz açısından olumlu olabilir. Onlar üzerinde psikolojik olumlu bir etki yapabilir.

Paket fiyatlarında değişiklik olmasa bile paket dışındaki harcamalarda kendi para birimleri TL karşısında değerlendiği için harcamalarının daha makul seviyelere ineceğini düşünerek Türkiye’yi tercih edebilirler” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X