Tatlıoğlu: Yeni ittifak yok, HDP’ye karşıyız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, terörle arasına mesafe koyamadığı için “dünyanın neresinde olursa olsun HDP gibi partilere karşı olduklarını” söyledi.

Tatlıoğlu: Yeni ittifak yok, HDP’ye karşıyız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu 24 Haziran 2018 seçiminde CHP ile oluşturdukları Millet İttifakı’nda HDP’nin de yer almasının istendiğini, ancak kabul etmediklerini açıkladı.

Kimseyle yeni bir ittifak görüşmesi yapmadıklarını vurgulayan Tatlıoğlu, terörle arasına mesafe koyamadığı için “Dünyanın neresinde olursa olsun HDP gibi partilere karşı olduklarını” söyledi.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da bugünkü köşesinde Tatlıoğlu’nun dikkat çeken açıklamalarına yer verdi.

İYİ Parti’nin kararı net: Yeni ittifak yok, HDP’ye karşıyız!

Herkes… CHP’nin HDP ilişkilerinden İYİ Parti’nin milliyetçi tabanının rahatsız olduğunu biliyor. Bu rahatsızlığın parti yönetimi üzerinde baskıya dönüştüğü de görülüyor.

Sonrasında…

30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in samimi tokalaşmalarıyla yeni beklentiler doğdu.

Acaba…

Gündemde ittifaklarda değişiklik mi var, yoksa yeni ittifaklar mı kuruluyor?

Soruyu…

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na sorduk.

Söze…

“Biz 24 Haziran 2018 seçimleri için CHP ile ittifak yaptık. O ittifakta Demokrat Parti ve Saadet Partisi de vardı. O gün söylenen, HDP’nin de bu ittifakta olmasıydı. Biz bunu kabul etmedik.”

Bunun bir seçim ittifakı olduğunu ve seçime girememeleri için kurulan tuzağı bozduğunu vurgulayıp, destekleri için CHP ve Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Şunu vurguladı:

“Amaç, demokrasi ve hukuk temelinde, asgari müştereği olan bir yapının başarılı olmasını sağlamaktı. Başarılı da olduğunu düşünüyorum.”

Ardından…

AK Parti ve MHP’nin yerel seçimler için de ittifak kararının hem İYİ Parti, hem CHP seçmeninde baskıya yol açtığını, fakat sonuçta Cumhur İttifakı’nın seçim mağlubu olduğunu söyledi.

İYİ Parti’nin hedefini ise şöyle açıkladı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X