‘Taviz vermem’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, herkesin gurur duyacağı bir Mudanya için ikinci dönemi hedefliyor.

‘Taviz vermem’

Bundan tam 4 yıl önce Mudanyalılara 2 dönemde 100 projeyi hayata geçireceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Hedefim 100 projeyi tamamlamak ve 2019’da yüzde 70 oranında rekor oyla hizmete kaldığımız yerden devam etmek” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 30 Mart Yerel Seçimleri’nde yüzde 41,1 oy oranıyla başkan seçildiğinde Mudanya; çeyrek asır sonra sosyal demokrat bir partinin iktidarıyla yeniden tanışmıştı.

“Dünyanın en güzel yeri” dediği Mudanya’da başkanlık görevinde geride bıraktığı yılları değerlendiren Hayri Türkyılmaz, 30 yılda yapılmayan hizmeti 4 yılda Mudanyalılarla buluşturduklarının altını çizdi. 

Bundan tam 4 yıl önce Mudanya adına büyük umutlarla yola çıkan Başkan Türkyılmaz, göreve başlarken Mudanyalılara 100 proje için verdiği sözü hatırlattı: “Hedefim 100 projeyi tamamlamak, bu da iki dönem belediye başkanlığı yapmam demek.

Mudanyalılar o zamanki seçimlerde sözünü ettiğim 100 projeyi iki dönemde gerçekleştirebilmem için beni başkan seçti. 2019’da rekor oyla hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yüzde 70’in üstünde oy hedefliyorum ve inanıyorum ki Mudanya’da rekor kıracağım” ifadelerini kullandı. 

ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERİ KAZANMAK 

Başkan Türkyılmaz, Mudanyalıları sosyal demokrat bir belediye ile tanıştırdıklarını belirtirken, “Ben 30 Mart 2014’e kadar çok sevdiğim partimin belediye başkan adayıydım. 30 Mart 2014’ten sonra tüm Mudanya’nın başkanı oldum.

Her bir Mudanyalı hemşerim yaptığımız çalışmalarda bizim paydaşımız. 30 Mart 2014’te Mudanya’da temiz, dürüst ve ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için bir güneş doğdu.

O gün, tüm Mudanyalı hemşerilerime “Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak” sözünü vermiştim. Mudanya için onlarca hedefimizi söz verdiğimiz gibi hayata geçirdik.

Mudanya’da önemli olan koltuğu değil, gönülleri kazanmaktı. Öyle de oldu. Mudanya beni sevdi ben de Mudanyalıları…

Onların bu sevgisi, bana olan güveni partime de yansıdı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde yüzde 45,09, 1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 44.8, 16 Nisan’da yapılan referandumda ise yüzde 62,6 ‘Hayır’ oyu ile Bursa’da rekor kıran iki ilçeden biri olduk.

Mudanya, Cumhuriyet değerlerinin yaşandığı, tarihteki öneminin bilincinde olan bir kent. Mudanya özgürlüklerin, barışın, demokrasinin, sosyal belediyeciliğin, kültür ve sanatın en güzel yaşandığı ilçe. Mudanya’da yarattığımız bu iklim sonsuza dek sürecek” dedi. 

Dışarıdan bakıldığında Başkan Türkyılmaz, oldukça tutumlu bir yönetici… 2014’te göreve geldiğinizde belediyenin uçan kuşa borcu vardı. Geldiğimiz süreçte mali durumu en iyi belediyeler arasında Mudanya Belediyesi gösteriliyor.

Nasıl başardınız? 

Hep söylerim, göreve geldiğimde çalışanlarının maaşını dahi ödeyemeyecek bir belediye devralmıştık. Kasasında 169 bin lira bulunan, 30 milyon lirayı aşkın borcu olan bir belediyeden, borcunu 11 milyon seviyesine düşürmüş, onu da yapılandırmış bir belediye yönetimine imza attık.

Çünkü her işimizi kendi öz gücümüzle yaptık. Gereksiz harcamalardan kaçındık. Kayıt altına aldığımız emlak beyanlarıyla 13 milyon TL gelir sağladık.

Her akşam evime gittiğimde belediye hesaplarını, tüm ödemelerini kontrol ettim, ciddi bir para disipliniyle bu günlere geldik. Sigorta, vergi gibi borçlarımız için planlama yaptık, alacaklarımızı, borçlarımızı yönetir hale geldik.

Tasarruf ettik. Geldiğimiz günden bu zamana kadar üç katı bir bütçeyle gidiyoruz. 2018 tahakkuklarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon alacağı olan ve bugüne kadar çalışanlarının maaşlarını aksatmamış, hizmet alımı yaptığı esnafın ve firmaların alacağını geciktirmemiş bir belediye yönetimiyle anılıyoruz. 

ASLA TAVİZ VERMEM

Bursa’nın ve Mudanya’nın alışkın olmadığı, daha dar bir tabirle siyasetin alışkın olmadığı bir tarzınız var. Bu da sizi diğerlerinden farklı kılıyor, bazen de yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliyor ama sanıyorum ki son zamanlarda bu algı kırıldı?

Biz, her devrin adamı değil, her devirde adam olduk. Yalpalayanlardan değil, dimdik duranlardan olduk. Bazıları rahatsız oldular. Rantları kestik, peşkeş çekilen belediye mülklerini, halkın malını yine halkın kullanımına açtık. Ölümle tehdit edildim. Beni öldürmek istemekte haklılar. Çok büyük para kaybettiler.

Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, Mudanya’da tertemiz bir yaşam olacak. Birileri de rahatsız olmayı sürdürecek. Olsun. Doğrulardan asla taviz vermiyorum.

Çünkü biz ailemizden, partimizden bu terbiyeyi aldık. Halkın parasını halkın yararına kullandık. “Tertemiz Başkan, Tertemiz Belediye” sloganının altını dolduran tertemiz adımlar attık. Bizim en büyük hizmetimiz tertemiz bir belediyeyi yaratmış olmamızdır. Şimdi gönül rahatlığıyla diyebiliyorum ki ülkemin bütün kentlerinin CHP’li belediye başkanlarına ihtiyacı var…

MUDANYA’NIN HAYRİ BAŞKANI VAR

Geriye dönüp baktığınızda Hayri Türkyılmaz belediye başkanı olarak nasıl bir Mudanya yarattı? 
Ne söz verdiysem yaptım, yapmaya devam ediyorum. Göreve geldiğimizde Mudanya’nın turizm, eğitim ve korunmuş tarım alanlarıyla geleceğe taşınacağı sözünü vermiştim.

Bir karış toprağı imara açmadım.Yine çok önem verdiğim sosyal belediyecilik faaliyetlerimizle ilgili Mudanya’da kimse kimsesiz kalmayacak, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek demiştim. Öncelikli hedefimiz Mudanyalıların her başının sıkıştığında arayabileceği bir abisi, kardeşi, başkanı olmaktı.

Başkan olduk ilk icraatımız kapıları kaldırarak belediyeyi halka açmak oldu. Yalnızca kapılarımızı kaldırmadık, bu gönlümüzün kapılarını da Mudanyalılara açtık. Tüm hemşehrilerim biliyor. Onların “Hayri Başkan”ı var. Mudanya ile güçlü bir sevgi bağı kurduk. Yandaş değil, paydaş yapan bir anlayışla herkesin sevgisini kazandık.

Hizmet götürmediğimiz mahalle kalmadı. Adı barış ve kardeşlikle anılan bir Mudanya markası oluşturduk. Proje demokrasisini hayata geçirdik. Anne ve bebek sağlığına hizmet veren, düzenli kontrollerini yapan Uğur Böceği projesi ve Zeytin Dalı ekibinin çalışmalarıyla sosyal sorumluluk projesinin en güzel örneğini veriyoruz.

Mudanya’da ibadetlerini yapmak için her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği camilerin abdesthaneleri, tuvaletleri, avlularının yanı sıra iç mekan temizliği de maaşını yine belediyemizin ödediği çalışanlarımız tarafından yapılıyor.

Mudanya sınırları içerisindeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması için birer personel tahsis ettik. Mudanya’yı kültür ve sanatın kenti yaptık. Tüm etkinliklerimizi Mudanyalılara ücretsiz olarak sağladık. 

“100 PROJENİN TAMAMINI İKİNCİ DÖNEMDE BİTİRECEĞİM”

Ve bu süre içerisinde fiziki projelerin de  temelini attınız, bazıları yapım aşamasında bazıları da önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Önümüzdeki süreçte Mudanya’da değişimi nasıl yöneteceksiniz? 

Mudanya’nın her şeyin en iyisi ve güzeline layık olduğu inancıyla çalıştım. Mudanya Belediye Başkanı olmak için yola çıkarken, iki dönem başkanlık yapmak istediğimi 10 yılda 100 projeyi hayata geçireceğimi söyledim.

Göreve geldik, tüm engellemelere rağmen söz verdiğimiz, bu kadar kısa süre içerisinde yapılacak bütün işleri yaptık. Bu yıl hizmetlerimizde atağa geçiyoruz. Yatırımlarımız teker teker hizmete girdiğinde göreve gelmeden önce verdiğimiz bütün sözlerin yerine geldiğini herkes görecek.

Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu projesi olan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin temelini attık, ihalesi yapıldı inşaata başlıyoruz 2018 yılında kaba inşaatı bitireceğiz. Mudanya’nın vizyonunu değiştirecek projeler arasında yer alan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesi tüm hızıyla sürüyor mayıs ayında yol çalışmalarını tamamlayıp kaba inşaata başlıyoruz.

Taş Mektep Restorasyonu’nu 2018 sonunda tamamlayacağız. Söğütpınar’a gençlerimiz için dev bir gençlik kampı yapıyoruz, önümüzdeki yaz hizmete girecek. Mudanya Hal Kahveleri’ni yenileyeceğiz. Mudanya’nın simgesi Mütareke Meydanı’nı yenileyerek Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ne yakışır hale getireceğiz.

Çağrışan’da belediyeye ait araziyi Çocuk Meyve Ormanı olarak hayata geçireceğiz. Atapark projemizin yanı sıra Güzelyalı Atatürk Parkı’nın ikinci etap projesine başlıyoruz. İkinci dönemimde de söz verdiğim bütün projeler bitmiş olacak. Mudanyalıların gurur duyacağı bir Mudanya’yı yaratacağız.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X