Tayfun yıktı geçti

İdai tayfununun vurduğu Afrika’nın güneyindeki ülkelerde 150 fazla kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de halen kayıp.

Tayfun yıktı geçti

BM fırtınadan Mozambik, Malavi ve Zimbabve’de 1,5 milyondan fazla kişinin etkilendiğinin tahmin edildiğini açıkladı. Ayrıca 10 binlerce kişinin telefon iletişiminin kesildiğini kırsal bölgelere giden yolların kapandığı belirtiliyor. Kasırga perşembe günü ilk olarak Beira bölgesinde karaya giriş yaptı ve hızı yaklaşık saatte 200 km olarak ölçüldü. Ardından kuvvetli rüzgar Malavi ve Zimbabve’ye doğru ilerledi.

200 ÖĞRENCİ KURTARILDI

BM’den yapılan açıklamada Mozambik ve Malavi’de 122 civarında kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Zimbabveli yetkililer de pazar günü 65 kişinin fırtına nedeniyle öldüğünü doğruladı.

Zimbabve’nin doğusundaki Chimanimani bölgesinde askerler Pazar günü, sel ve çamurun altında kalmış olan bir okul binasından 200 öğrenci ve öğretmenleri kurtardı. Mozambik ve Zimbabve devlet başkanları yurtdışındaki gezilerini erken keserek ülkelerine geri döndüler.

BM ve Uluslararası Kızıl Haç kurtarma çalışmalarına yardımcı olurken bölgeye helikopterlerle su, gıda ve tıbbı ihtiyaçların ulaştırılmasını sağlıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X