TBMM’de 23 Nisan özel oturumu

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı. Özel oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

TBMM’de 23 Nisan özel oturumu

TBMM Genel Kurulu, Meclis’in açılışının 99. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı.

Genel Kurul, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un başkanlığında açıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şentop konuşmasına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da izlediği Genel Kurul’a, liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

Erdoğan’ı locaya gelişinde AK Parti Grubu ayakta alkışlarken, MHP Grubu da ayakta karşıladı.

ŞENTOP: TÜRKİYE’YE YÖNELİK DAYATMACI POLİTİKALAR BÜYÜK HATADIR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşmasında, Türkiye için sivil siyasetin dışında zemin, demokrasiden başka çare, diyalog içermeyen bir söylem arayışında olmanın, ülkenin geleceğini baltalamak olduğunu belirterek, “Bu sebeple; hangi düzeyde olursa olsun, neyi amaçlarsa amaçlasın, ne tür bir kisveye bürünürse bürünsün, fikirlerini hakim kılmak veya rakiplerini zayıf düşürmek için şiddeti bir yöntem olarak benimseyenler, şiddet ile arasına mesafe koyamayanlar, bu ülkenin ve milletin aleyhine çalışmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Şentop özetle şunları söyledi:

”Sayın Cumhurbaşkanım siyasi partilerimizin genel başkanları milletvekilleri TBMM’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü anmak üzere bu özel oturumda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu Meclis temeli milli irade olan bir yüce abidedir. Batı’da İslama karşı hastalıklı bir düşmanlık yükselmektedir. Türkiye’ye yönelik dayatmacı politikalar büyük bir hatadır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kendi ayakları üzerinde duran istiklal aşığı fertler olarak yetiştirmeliyiz. Çocukları hedef alan suçlarda bir artış gözükmektedir. Çocuklara yönelik suçlarla tavizsiz mücadele edilmelidir.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bazı milletvekili arkadaşlarımıza yönelik saldırı gerçekleşmiştir. Bu müessif saldırıyı kınıyorum. Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmaması en büyük temennimizdir.”

CHP’Lİ ÖZKOÇ: BUNUN ADI LİNÇTİR

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Engiz Özkoç ise ”Sayın Genel Başkanımıza şehit cenazesinde link girişiminde bulunulmuştur. Bunun adı linçtir. Şehit hepimizin şehididir” dedi. 

AK PARTİ’Lİ BOSTANCI’DAN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise ”Erdoğan’ın kızgın demiri soğutalım sözünden sonra saldırının olması dikkat çekici” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

”Mustafa Kemal için tek doğru yol ise milli iradeyi egemen kılacak TBMM’nin açılmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde her bir vatandaşın hakkını korumayı amaç edinen bir ruh vardır. Son anayasa değişikliği ile TBMM kendi yetkilerini kısıtlamış kuvvetler ayrılığı ilkesi fiilen ortadan kalkmıştır. TBMM’nin yetkileri kısıtlanmış denetimsiz bir yürütme organı yaratılmıştır. Cumhurbaşkanı kararnameler yoluyla Meclis’in yasama yetkisini ortak olmuştur. Partili cumhurbaşkanı devleti ve milleti temsil etmek yerine belli siyasi görüşün temsilcisi haline dönmüştür. Tek kişiye parlamentoyu fesih yetkisi verilmiştir. Meclis’in bütçe hakkı fiilen elinden alınmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X