Tek kullanımlık maskeler kaldırılıyor mu?

İngiltere’de muhalefet partileri hükümeti tek kullanımlık maskeler yerine yeniden kullanılabilen maskelerin yaygınlaştırılması konusunda çağrı yaptı. Tek kullanımlık maskelerin plastik kirliliğinde büyük bir artışa neden olduğu ve doğaya geri dönülemeyecek zararlara neden olacağı konusunda uyarı yapıldı.

Tek kullanımlık maskeler kaldırılıyor mu?

İngiltere’de hükümete daha fazla insanın yeniden kullanılabilir maskeleri teşvik etmesi için çağrı yapıldı.

Liberal demokratlar tek kullanımlık maskelerin çok büyük bir plastik kirliliğine neden olduğu belirtilerek alternatiflerinin medya ve hükümet temsilcileri tarafından tanıtılması istendi. Yeşil Parti de benzer bir şekilde, tek kullanımlık maskelerin “normalleşmesini”nin durdurulmasını istedi.

VAHŞİ YAŞAMA ZARAR VERİYOR

Tek kullanımlık maskeler, suyu kirleten ve onları yiyen vahşi hayata zarar veren plastik içeriyor. İngiliz hükümeti, koronavirüse karşı geliştirilen kişisel koruyucu ekipmanların “güvenli yollarla yeniden kullanılıp kullanılamayacağını araştırdıklarını açıkladı.

YETİŞKİNLERİN YÜZDE 96’SI MASKE TAKIYOR

İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda’da yüz maskelerinin kullanımı toplu taşıma araçlarında, mağazalarda ve bazı kapalı alanlarda zorunlu tutuluyor. Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre İngiltere’deli yetişkinlerin yüzde 96’sı evlerinden ayrılırken maske takıyor.

Diğer taraftan, İngiltere’nin yayımladığı resmi kılavızda vatandaşlardan mümkün olduğunca yeniden kullanılabilir, yıkanabilir bir maske takılması isteniyor.  Ayrıca, kullanılmış tek kullanımlık yüz maskelerinin çöp kutularına atılması, “geleneksel geri dönüşüm tesislerinde geri dönüştürülemeyecekleri için onları bir geri dönüşüm kutusuna konulmaması” isteniyor.

Öte yandan İngiltere’de koronavirüs vakalarının sayısı 372 bine, virüs kaynaklı ölüm sayısı ise 42 bine yaklaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X