Tek teselli Başakşehir

İstanbul ekibi, Avrupa arenasında Türkiye’nin yüzünü güldürmeyi başardı.

Tek teselli Başakşehir

Son yıllarda Avrupa’da bekleneni veremeyen Türk takımlarının kötü performansı bu yıl da sürerken, Avrupa’da yoluna devam eden tek ekibimiz Avrupa Ligi’nde son 32 turuna kalan Medipol Başakşehir odu. 

Türk takımları bu sezon da Avrupa’da tel tel dökülürken, Avrupa Ligi’nde adını üst tura yazdırmayı başaran Medipol Başakşehir, tek teselli kaynağı oldu. Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın sadece 2 puan toplayabildiği Avrupa arenasında diğer temsilcilerimizden Trabzonspor galibiyet alamadığı Avrupa Ligi C Grubu’nu 2 puanla son sırada tamamladı. Ligde K Grubu’ndaki bir başka temsilcimiz Beşiktaş da tek galibiyet alabilirken, 5 yenilgiyle Avrupa’ya son sırada veda etti.

ROMA’YI DA GEÇTİ

Organizasyonda J Grubu’nda yer alan Medipol Başakşehir ise son maçında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach’ı 2-1’lik skorla mağlup ederek grubu 10 puanla lider tamamladı ve tarihinde ilk kez son 32 turuna yükseldi. Böylece Avrupa’da yoluna devam eden tek temsilcimiz de İstanbul ekibi oldu. Grubun iddialı ekibi Roma’yı da geride bırakan Başakşehir, Türkiye’nin tek tesellisi oldu.

ERDOĞAN’DAN TEBRİK

Almanya’da geriye düşmesine karşın 90’da Crivelli’nin golüyle tur biletini kapan turuncu mavililerde karşılaşma sonrasında da büyük coşku yaşandı. Tüm takım ve teknik ekip saha içinde birbirine sarılırken, tribünlerdeki Türk taraftarlar da coşkuyu doyasıya yaşadı. Turuncu-lacivertli takımın zaferi, maç sonunda da coşkuyla kutlandı. Soyunma odasında teknik ekip ve futbolcular uzun süre galibiyeti kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da maç soyunda telefonla arayarak soyunma odasındaki teknik ekip ve futbolcuları tebrik etti.

CLİCHY HAFTANIN 11’NDE

Medipol Başakşehir’in başarılı futbolcusu Gael Clichy, UEFA Avrupa Ligi’nde haftanın 11’ine seçildi. Başakşehir’in deplasmanda Borussia Mönchengladbach’ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada Crivelli’nin attığı ikinci golün ortasını yapan Clichy de kadroda kendine yer buldu. Haftanın ilk 11’inde yer alan isimler şöyle: Belec (Apoel), Young (Manchester United), Gnagnon (Rennes), Trauner (Lask), Clichy (Başakşehir), Saka (Arsenal), Bezus (Gent), Mata (Manchester United), Asano (Partizan), Jota (Wolverhampton), Greenwood (Manchester United).

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X