Tekne sahipleri tescil sorununa çözüm bekliyor

Gemlik Körfezi’nde sahiplik belgesi olmayan ve aracının tescili için evrak beyan edemeyen 750 tekne sahibi, geçmiş yıllarda sahip oldukları teknelerle ilgili soruna Ulaştırma Bakanlığı’ndan çözüm bekliyor.

Tekne sahipleri tescil sorununa çözüm bekliyor

CEMAL KIRGIZ

Tekne sahibi vatandaşlar, denize açıldıklarında ilgili kurumlarla sorun yaşamak istemediklerini ifade ederek, Bakanlığın sahiplik belgesi sorununa çözüm getirmesini istiyorlar. 

Öte yandan yetkililer ise Bakanlığın 2011 yılına kadar periyodik olarak çıkardığı sahiplik belgesi uygulamasının bazı kişiler tarafından suistimal edildiğini ifade ediyor.

Yetkililer, bu nedenle tescil için evrak istenen ve buna rağmen beyanda bulunamayan teknelerin sıkı denetime tabi tutulduğunu vurguluyor. Gemlik Körfezi’nde teknelerin tescili için evrak beyan edemeyen 750 tekne sahibi bulunduğunu kaydeden yetkililer, 7 yıldır sahiplik belgesi affı çıkarılmadığını ifade ettiler.

Bu durumdaki tekne sahiplerinin Bakanlığa başvurmaları gerektiğini belirten yetkililer, gerekli incelemeler sonrasında Bakanlığın uygun görmesi halinde bir kez daha af çıkarabileceğini ifade ettiler. Teknelerin kayıt altına alınması gerektiğini belirten yetkililer, kayıt altına alınmayan teknelerin denize açılamayacağını kaydettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X